Videli smo A klasu hečbek i sedan, da li sledi karavan?

Mercedes je u okviru nove generacije po prvi put predstavio A klasu sedan. Postavlja se pitanje, da li uz hečbek i limuzinu nemački proizvođač možda planira i karavan verziju?

Podeli
Spekulativni render karavana A klase
Spekulativni render karavana A klase

Za sada je potvrđeno da će nova generacija kompaktnih Mercedesa sa prednjim pogonom, pored već predstavljenih hečbeka i sedana, imati i novu B klasu, kupe limuzinu CLA, krosover GLA i mali SUV sa oznakom GLB.

Sudbina modela CLA Shooting Brake nije do kraja jasna, pa se ne može tvrditi sa sigurnošću da će ovaj specifični automobil, sa sliuetom sportskog karavana, doživeti drugu generaciju.

Dok neki izvori tvrde da će CLA Shooting Brake biti ukunut, drugi govore da će naslednika biti.

Aktuelni Mercedes CLA Shooting Brake
Aktuelni Mercedes CLA Shooting Brake

Ipak, o jednoj potencijalnoj verziji nove A klase do sada se nije spekulisalo. U pitanju je hipotetički karavan, koji bi imao šanse jedino ako bi Mercedes odlučio da ukine CLA Shooting Brake, jer teško je verovati da bi oba ova modela mogla da egzistiraju istovremeno.

Kako bi mogla da izgleda eventualna A klasa karavan, koja bi bila nešto praktičnija od Shooting Brake karoserije, pokazuje spekulativni render čiji je autor X-Tomi Design. Za osnovu rendera poslužio je hečbek nove A klase.

Inače, Mercedes je ranije najavio da će porodicu kompaktnih vozila sa prednjim pogonom proširiti na 8 modela u novoj generaciji, pa ostaje da se vidi da li će se među njima naći CLA Shooting Brake ili možda A klasa karavan.

strana 1 od 78 idi na stranu