Nova Toyota Supra i BMW Z4 proizvodiće se u Austriji?

Prema nezvaničnim informacijama, BMW i Toyota će svoja dva nova sportska modela izrađivati u fabrici Magna Steyr u Gracu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2018.

11:01

Nova Toyota Supra i BMW Z4 proizvodiće se u Austriji?
BMW Z4 Concept iz 2017.

Vest je objavio je Automotive News, pozivajući se na pouzdan izvor, a BMW i Toyota za sada nisu zvanično potvrdili ove navode.

Toyota je na nedavno završenom auto-salonu u Ženevi predstavila Supra Racing Concept, kao najavu buduće produkcijske Supre čija će serijska proizvodnja početi u prvoj polovni 2019.

Sa druge strane, fanovi BMW-a dobili su uvid u to kako će izgledati novi Z4 kroz istoimeni koncept prikazan u leto 2017.
Toyota GR Supra Racing Concept
Podesećamo, dva nova sportska modela razvijena su u saradnji nemačkog i japanskog proizvođača i dele istu mehaničku platformu.

Ipak, u Toyoti kažu da će se nova Supra i Z4 prilično razlikovati po karakteru. Kako se navodi, Supra će biti "izrazito sportski orijentisan automobil", dok je BMW Z4 sportski roudster za svakodnevnu vožnju.

Inače, u fabrici Magna Steyr u Austriji izrađuju se modeli još nekih kompanija, kao što su Mercedes G klase i Jaguarov SUV E-Pace, a BMW tamo već proizvodi neke verzije Serije 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: