FIAT predstavio unutrašnjost Cronosa

Italijanski gigant FIAT predstavio je unutrašnjost svog najnovijeg modela Cronos, sedana za južnoameričko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 31.12.2017.

12:05

FIAT predstavio unutrašnjost Cronosa
Foto: FIAT

Kao što se i očekivalo, Cronos će i u unutrašnjosti izgledati poput hečbeka Arga, iz koga je i izvedena ova sedan verzija.

Cronos će biti pravljen u Kordobi, u Argentini, a biće konkurent Volkswagenovoj verziji Pola za južnoameričko tržište – Virtusu, te Hondi City, Chevy Prismi i Toyoti Yaris Sedan.

Još uvek nisu saopštene sve tehničke informacije, ali je Fiat ranije najavio da će Cronos pokretati osnovni 1.3-litarski benzinac iz Firefly porodice sa 101 kosnjih snaga, uz nešto jaču verziju od 109 KS sa pogonom na etanol.

Takođe, planirna je i jača verzija od 1.8-litara sa 135, odnosno 139 KS, u zavisnosti od pogonskog goriva.
Foto: FIAT
Oba motora će biti uparena sa petostepenim manuelnim menjačem, dok će najjača jedinica imati opciju i za šestostepeni automatik.

Nema informacija o veličini tovarnog prostora, ali je FIAT obećao da će parirati VW Virtusovih 521 litara zapremine.

Kao i u Argu, i Cronos će biti opremljen sa sedmoinčnim ekranom uz ostale gedžete iz hečbek verzije, kako bi stvorio pristupačan porodični sedan sa dosta opreme.

Prodaja Cronosa je planirana za početak 2018. u Brazilu, a nekoliko meseci kasnije i na ostatku južnoameričkog kontinenta. Evropa ga, za sad, neće videti.
Foto: FIAT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: