Portofino je novi najslabiji Ferrari / FOTO

Proizvođač iz Maranela predstavio je zamenu za model California T. Uz novo ime, stiže drugačiji dizajn i snažniji motor.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

13:50

Portofino je novi najslabiji Ferrari / FOTO

Ferrari Portofino poslao je u penziju aktuelni Ferrari California T koji je na tržištu tek tri godina, i zauzeo poziciju novog osnovnog modela u gami italijanskog proizvođača.

Dizajnerski, novi model je inspirisan stilskim elementima moćnijih Ferrarijevih “mašina”, kao što su 812 Superfast i GTC4Lusso, a kao i California T, Portofino je standardno opremljen sklopivim tvrdim krovom.

U kabini zatičemo isti volan kao kod 812 Superfast i GTC4Lusso, dok je multimedijalni sistem sa širokim ekranom takođe preuzet od potonjeg modela.
Ispod haube sa nalazi ponati 3.9 litarski twin-turbo V8 nasleđen iz Californije T. Međutim, u Portofinu ovaj motor isporučuje 600 ks (441 kW), odnosno 40 “konja” više u odnosu na prethodnika. Maksimalna snaga na raspolaganju je pri 7.500 obrtaja.

Novi Ferrari razvija 760 Nm maksimalnog obrtnog momenta već od 3.000 o/min, što je svega 5 Nm više nego na modelu koga menja.
Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,5 s, pre nego što dostigne maksimalnih 320 km/h.

Prvo pojavljivanje Ferrarija Portofino pred publikom zakazano je za septembar i auto-salon u Frankfurtu.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: