Nova E klasa "pokazala mišiće": Mercedes E43 AMG (FOTO)

Nemački proizvođač predstavio je sportsku, AMG verziju svoje luksuzne imuzine. Mercedes E43 AMG zamišljen je kao auto koji će popuniti prazninu između "obične" E klase i budućeg ekstremnog modela E63 AMG.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.03.2016.

11:19

Nova E klasa

Mercedes E43 AMG je zadržao eleganciju standardne E klase, uz adrenalinsku injekciju u vidu 3.0 litarskog bi-turbo V6 motora sa 401 ks i 520 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dostupnog od 2.500 o/min. Isporučivaće se sa 4Matic pogonom na sva četiri točka, a snaga se prenosi pomoću 9G-Tronic automatskog menjača.

Od 0 do 100 km/h automobil ubrzava za 4,6 s, dok je maksimalna brzina očekivano fabrički ograničena na 250 km/h.
Stilski, E43 razlikuje se od ostalih verzija E klase po drugačijem prednjem braniku i "tačkastoj" maski hladnjaka, dok se pozadi prepoznaje po dva para izduvnih cevi.

Auto je standardno postavljen na 19 inčne AMG alu felne, a u ponudi su i opcioni točkovi promera 20 inča.
Mercedes E43 AMG opremljen je sportskim sistemom oslanjanja baziranom na najnovijoj Air Body Control tehnologiji. Deo paketa je i adaptivno ogibljenje, pa vozač može da bira između tri načina podešavanja: Comfort, Sport i Sport Plus.
Svetska premijera zakazana je za sajam automobila u Njujorku, koji se održava krajem marta, a prodaja počinje u septembru. Cena za sada nije poznata.

Nakon ovog modela, Mercedes bi trebalo da lansira i ekstremnu AMG verziju, model E63.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: