Automobili

Ponedeljak, 18.01.2016.

09:33

Nova Lada Niva stiže 2018. i biće potpuno drugačija

Čuveni ruski terenac, koji opstaje na tržištu gotovo četiri decenije, dobiće novi verziju 2018. godine, piše sajt Izvestia.ru.

Izvor: B92

Nova Lada Niva stiže 2018. i biće potpuno drugačija
Ilustracija: Lada Niva 4x4 Urban iz 2014.

AvtoVAZ nastavlja rad na novoj Nivi, koja se uz manje promene dizajna izrađuje još od 1977. Ovaj Ladin model u Rusiji se prodaje samo pod oznakom 4x4, dok je na izvoznim tržištima zadržao oznaku Niva.

I dok fabrika namerava da u 2016. predstavi unapređenja aktuelne verzije, potpuno nova generacija Nive trebalo bi da se pojavi u jesen 2018. godine.

Radni naziv ovog vozila je "Niva 3", a kako saznaje ruski sajt biće dostupan u dve karoserijske verzije - sa 3 i 5 vrata, obe sa velikim prtljažnim prostorom.

Nova generacija Nive biće radikalno drugačija u poređenju sa sadašnjim "četvrtastim" terencem istog imena, o čemu svedoči dizajn novih ladinih modela - Vesta i X Ray.

Spekuliše se da će terenac dobiti moćniji motor od aktuelnog 1.7 litarskog benzinca, a snaga će se na sva 4 točka prenositi pomoću manuelnog menjača.

Kako piše Izvestia.ru, lansiranje nove Nive ne znači nužno da će se stari model ugasiti, s obzirom da kompanija AvtoVAZ planira da pored nove paralalno prodaje i staru verziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: