Automobili

Utorak, 06.09.2022.

18:00

Ferrari Purosangue stiže 13. septembra

Ferrari je još ranije najavio da će tokom ove godine početi sa proizvodnjom svog prvog SUV modela Purosangue ("Čistokrvni"), dok sada neki mediji navode da će njegova premijera biti održana već sledeće nedelje (13. septembra).

Izvor: B92

Ferrari Purosangue stiže 13. septembra
Photo: Ferrari

Ferrari će se tako pridružiti drugim kompanijama koje su već ponudile sportsko-luksuzne SUV modele, kao što su Lamborghini (sa Urusom), Rolls-Royce (sa Cullinanom) i Aston Martin (sa DBX-om).

Treba napomenuti da se isporuke Purosanguea prvim kupcima očekuju početkom sledeće godine, piše Autoblog.

Ferrari je pre nekoliko meseci najavio potpuno novi V12 motor koji će se ovog leta naći u vozilu "koje menja igru". Ferari u najavi koristi frazu "Heart Of A Thoroughbred", što gotovo sigurno ukazuje na jedno vozilo, i to na još ranije najavljeni SUV model Purosangue.

Sem V12 motora (navodno sa do 800KS), u gami će se kasnije naći i plug-in hibrid sa verovatno V8 motorom.

Ferrari je nedavno otkrio i da radi na tehnologiji aktivnog oslanjanja kako bi snizio težište automobila u krivinama, poboljšavajući brzinu i performanse. Kompanija nije eksplicitno objavila kada će sistem biti uveden, ali je prateći bilten snažno nagovestio da će se pojaviti na Purosangueu. Tehnologija aktivnog oslanjanja bi mogla da bude način da se budućem SUV-u podari kontrola karoserije više u skladu sa vrednostima Ferrarijevog sportskog automobila.

Imajući u vidu iskustvo ostalih ekskluzivnih proizvođača sa prodajom SUV modela, očekuje se da Purosangue dodatno podigne prodaju italijanske marke. U Ferrariju takođe vide Purosangue kao efikasan način da privuku nove kupce, pre svega one mlađe.

Neke ranije glasine kažu da će Purosangue biti dostupan u ograničenim količinama, ali detalji o cenama su još uvek nepoznati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: