Uhapšen nakon što se spustio Maseratijem niz Španske stepenice u Rimu VIDEO

Tokom vožnje polomljeni su 16. i 29. stepenik desnog stepeništa.

Podeli
Foto: Maserati
Foto: Maserati

Italijanska policija uhapsila je 37-godišnjeg muškarca koji je vozio iznajmljeni Maserati Levante niz čuvene rimske stepenice Trinita dei Monti, poznate i kao Španske stepenice. Na CCTV snimcima vidi se crni SUV kako se spušta niz stepenice u ranim jutarnjim satima.

Očigledno, vozač Maseratija nije baš razmišljao o ovom bizarnom poduhvatu jer su registarske tablice Maseratija bile u potpunosti vidiljive i lokalne vlasti su mogle brzo da ga pronađu nakon pto su utvrdili da vozilo pripada kompaniji za iznajmljivanje automobila sa sedištem u Milanu.

U svojoj objavi na Fejsbuku, rimska policija je saopštila da su uspeli da identifikuju vozača zahvaljujući pomoći pomenute kompanije za iznajmljivanje automobila. Uhapšen je na aerodromu Malpensa u Milanu kada je pokušao da vrati automobil.

Skaj njuz prenosi da je Maserati tokom vožnje polomio 16. i 29. stepenik desnog stepeništa i da su morali da budu privremeno fiksirani kako bi Španske stepenice bile bezbedne za pešake. Rimsko telo za zaštitu nasleđa saopštilo je da su neki od fragmenata ponovo pričvršćeni za stepenice, ali je dodalo da će biti potreban dalji rad na njihovom obnavljanju.

Nakon incidenta otkriveni su i druga, manje oštećenja koja se mogu pripisati istom događaju.

Motivacije uhapšenog 37-godišnjaka za ovakvu bizarnu vožnju za sada nisu poznate.

Španske stepenice se prostiru od crkve Trinita dei Monti na vrhu do Piazza di Spagna u podnožju. Izgrađene su između 1723. i 1725. godine i postale su jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija Italije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu