Prvoaprilski Aston Martin "monster truck" i šareni BMW

Kao i svake godine, proizvođači automobila na sebi svojstven način obeležavaju 1. april, međunarodni dan šale.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2018.

12:02

Prvoaprilski Aston Martin
Aston Martinov Project Sparta

Iako nam čak i "ozbiljne" vesti iz auto-industrije ponekad liče na prvoaprilsku šalu, automobilske kompanije 1. aprila puste mašti na volji kako bi zasmejale, a neretko i zavarale zaljubljenike u automobile.

Ove godine među prvima su to učinili Aston Marin i BMW.

Britanski proizvođač luksuznih sportskih i Gran Turismo automobila još pre nekoliko godina najavio je iskorak u krosover/SUV segment konceptom DBX, a sredinom marta saznali smo da će se serijski model zvati Verakai.

Ako je jedan Aston Martin popustio pred “krosovermanijom”, šta je onda sledeće na redu? Možda “monster truck”?

Neophodne komponente su tu – karoserija koncepta DBX i monstruozni pogonski sistem iz supersportskog Aston Martina Valkyrie AMR Pro koji proizvodi čak 1.100 ks.

Kada na ovu kombinaciju dodate džinovske točkove, dobija se prvoaprilski Project Sparta koji možete videti na priloženom crtežu.

Ako se pitate otkud na vozilu, pored britanske, i zastava Velsa, u pitanju simbolika pošto će se pravi produkcijski krosover Verakai sklapati u hangarima bivše vojne baze u Velsu.
BMW X2 u Digital Camo opciji
I dok je Aston Martinovu prvoaprilsku šalu lako “provaliti”, BMW-ova je nešto suptilnija.

Kao i većina proizvođača automobila, i BMW prilikom testiranja prototipova novih modela koristi “kamuflažnu” foliju kako bi pre svetske premijere sakrio spoljašnjost automobila od radoznalih očiju.

Auto-kompanije primenjuju raznovrsna rešenja za ove “kamuflaže”, a bavarski proizvođač je 2017. uoči lansiranja modela X2, pretprodukcijsko vozila “obukao” u šarenu foliju, nazvanu Digital Camo.
Tada je Digital Camo poslužila da prikrije konačni dizajn eksterijera krosovera X2, koji je u međuvremenu predstavljen javnosti i stigao u prodajne salone.

Izgleda da se folija mnogima dopala, pa je 1. aprila BMW odlučio da je ponudi kupcima kao doplatnu opciju za model X2.

Cena ove folije nije saopštena, a u BMW-u kažu da je potrebno 4 dana da se ona postavi preko karoserije vozila.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: