- Vesti -

Retke Nasine fotografije istraživanja Meseca na aukciji

Originalne fotografije astronauta američke svemirske agencije NASA, snimljene u vreme kada je istraživanje Meseca bilo na vrhuncu, biće prodate na aukciji.

Izvor: Beta
Podeli
Gettyimages / Ilustracija
Gettyimages / Ilustracija

Astronaut Džon Glen bio je prvi čovek koji je snimio Zemlju iz svemira, Nil Armstrong je snimio prvu sliku sa površine Meseca.

Originalni snimci Glena i Armstronga su među 445 retkih snimaka koje će od danas ponuditi na prodaju aukcijska kuća Skiner iz američke države Masačusets.

Kako navodi ta aukcijska kuća, aukcija nazvana "Lepota svemira" prva je američka aukcija na kojoj se prodaju samo stare fotografije astronauta Nase kada je bio vrhunac istraživanja Meseca od 1961. do 1972. godine.

Gettyimages / Ilustracija
Gettyimages / Ilustracija

Aukcija počinje danas i trajaće do 2. novembra.

"Fotografije su vredne ne samo zbog njihovog naučnog i istorijskog značaja već i zbog njihove umetnosti", rekla je Mišel Lamuni iz aukcijske kuće.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Šta najviše muči mlade u Srbiji?

Bez njih nema napretka. Oni su naša budućnost. Menjaju svet, pokreću ga, daju mu energiju. Hvalospevima o mladima i njihovom značaju za jedno društvo nikad kraja. Ali, kakva nam je ta "budućnost"? O čemu razmišlja, čega se plaši, šta želi?

Vesti subota 21.10. 08:10 Komentara: 8
strana 1 od 3524 idi na stranu