Pozirala u pravoslavnoj crkvi i sada joj preti tri godine zatvora

Ruska manekenka Ksenija Kalugina pozirala je za set fotografija u ruševinama pravoslavne crkve. Dvadesettrogodišnjoj manekenki i njenom fotografu sada preti tri godine zatvora.

Život

Izvor: B92

Utorak, 01.08.2017.

10:00

Pozirala u pravoslavnoj crkvi i sada joj preti tri godine zatvora
foto: thinkstock

Crkveni poglavari su najoštrije osudili njen potez u gradu Guri, u pokrajni Volga smatrajući da je velika sramota što se slikala u venčanici, a nije nosila veo. Iako je gotovo u ruševinama, ova crkva ponekada održava liturgije.

Štaviše, Ruski istražni odbor navodno je pokrenuo istragu o ovom slučaju.

Magazin koji je objavio slike izvinio se u tekstu u kojem su naveli da nije bila namera da se bilo ko uvredi fotografijom iz crkve koja datira od 1897. godine.

Inače, zakon kojim se ovakve uvrede kažnjavaju potpisao je ruski predsednik Vladimir Putin.

“Federalni zakon predstavlja kazne za javne akcije koje pokazuju jasno nepoštovanje prema društvu i nameru da se uvrede religijski stavovi i osećanja drugih. Maksimalna kazna zatvora za ovakve prekršaje je jedna godina zatvora. Ako je uvreda učinjena na svetom mestu, maksimalna kazna zatvora je tri godine zatvora“, navodi se u članovima zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: