- Vesti -

Kesić o napadu na romsko dete: Pun mi je kufer... (VIDEO)

U poslednjoj epizodi "24 minuta" za ovu sezonu Zoran Kesić i njuzovci osvrnuli su se i na slučaj napada na romsko dete u školi samo zato što je držao srpsku zastavu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Epizode "24 minuta sa Zoranom Kesićem koje ste propustili ili želite ponovo da pogledate možete naći na b92.net/video/24minuta.

"Srpske mlade patriote, takozvani Srbenjugend, ponovo su na najlepši mogući način demonstrirale ljubav prema otadžbini", naveo je Zoran Kesić.

Kako kaže, i dalje ima primera koji pokazuju da mlade generacije nisu izgubljene, koji vole svoju zemlju, grb, himnu, zastavu i koji su spremni da se bore za svoju zemlju:

"I to ne samo za tastaturom, na vajberu, snepčetu i ostalim instragramima, već na ulici, ispred škole, hrabro, koliko god da je neprijatelj brojniji od njih".

Početkom nedelje u blizini Osnovne škole "Karađorđe" na Voždovcu, tokom velikog odmora, učenici osmog razreda napali su dečaka romske nacionalne manjine samo zato što je držao srpsku zastavu u ruci. Rekli su mu da ne sme da je nosi i pretukli ga.

"Tako je bre! Neće više romska ruka srpsku zastavu držati", kaže Kesić. "Odakle uopšte Romu ideja da drži srpsku zastavu. Šta je hteo, da se integriše? Zna se kako se to radi – uzme trubu i svira Đurđevdan".

Kesić se potom uozbiljio i naveo čega mu je sve "pun kufer", a kako to izgleda pogledajte u video prilogu:

Prati B92 na Viberu

Vesti

Kako izgleda jedan običan dan tibetanskih monaha

U tibetanske manastire primaju decu već od šest godina, a već u 21. godini može se steći status prosvećenog monaha. I dok je na početku puta neophodno ispunjavati samo tri zapovesti više nego običan čovek, po završetku obuke potrebno je pamtiti i poštovati više od 250 obeda. Monahinjama je još teže, one imaju 350 zapovesti.

Vesti četvrtak 17.08. 21:40 Komentara: 7
strana 1 od 3427 idi na stranu