"Ljudi će sa robotima imati i seks i ljubav"

Stručnjaci navode da će ljudi, u skoroj budućnosti imati seksualne odnose sa robotima, ali i da će se zaljubljivati u njih.

Život

Izvor: B92

Subota, 24.12.2016.

19:34

Foto: YouTubeScreenshot

Alan Tjuring, koji se smatra ocem modernog računarstva, jednom je rekao da oni koji mogu da zamisle sve, mogu i da stvore nemoguće

Adrijan Čeok, profesor računarstva, održao je u Londonu drugu po redu konferenciju, pod imenom “Ljubav i seks sa robotima“, u , gde je predstavio svoje poslednje istraživanje.

Govorilo se o emocijama i ličnosti robota, i o “inteligentnom elektronskom hardver seksu“. Čeok je naveo da ideja o tome da roboti vole ljudsko biće i nije tako složena kao što zvuči.

“Konsenzus je taj da bi trebalo da pratimo Tjuringov poznati test veštačke inteligencije. Ako u tom slučaju ne možemo da razlikujemo da li nas voli robot ili ljudsko biće, onda je to odgovor. Ako osećamo da nas vole, onda nas i vole. Ne moramo da ulazimo dublje u filozofiju toga. Da budem iskren, seks je lakši deo. To je samo mehanika. Ljubav – to će biti nešto neverovatno“, rekao je Čeok.

“Današnja deca su izložena filmovima o robotima: Ex Machina, Her... Naučna fantastika često predviđa šta se dešava, pa će mladi verovatno više raditi na tome, omogućiti da postane stvarnost. Sve to nam dolazi mnogo brže nego što mislimo.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: