U Novom Sadu posečena stabla koja su zasadili Balaševići

Ćerka novosadskog kantautora Đorđa Balaševića, Jelena Balašević, objavila je na društvenoj mreži Fejsbuk fotografije posečenih stabala koje je njen otac zasadio u čast supruge Olivere, javlja novosadski portal 021.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 26.07.2015.

13:15

Default images
Foto: Thinkstock

Drveće se nalazilo u Ulici Ise Bajića u Novom Sadu.

Jelena je navela da je pomenuto drveće u ovoj ulici, kao i još nekoliko lokacija u gradu, svake godine posećeno.

"Godišnje u Novi Sad dolazi na hiljade tatinih fanova i pored naše kuće obiđu još nekoliko mesta u gradu koja imaju veze sa njim. Jedno od tih mesta bila je i saletla iz filma 'Kao rani mraz' koju smo kao porodica poklonili Gradskom zelenilu. Na njoj je bila i pločica sa ugraviranim stihovima koju su fanovi uzeli za uspomenu, što je naravno, za oprostiti... Saletla je iz nejasnih razloga ove godine premeštena iz Dunavskog parka... Negde već... Za ova dva drveta se isto tako znalo u krugovima onih koji vole tatine pesme i samim tim kapiraju da '... ko nije drvo razumeo prvo pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio...' Na njima su isto bile male ugravirane pločice, svake godine nove za specijalan datum, koje su takođe nestajale brzo, nekom za uspomenu...", napisala je ćerka Đorđa Balaševića na Fejsbuku, uz okačene fotografije posečenih stabala.
Kako je navela, "uz opravdanje da se 'diže behaton' ili tome slično, i ova dva drveta su zauvek nestala".

"Postoji rešenje za one koji žele da ga nađu, kao što je bašta kafića preko puta: ogradi se stablo betonskom kadicom i napuni zemljom... E, ali to je ipak mnogo više truda nego lepo zatvoriti ulicu u centru grada, testeru u ruke i udri... Lakše je rusiti nego graditi, i seći nego saditi... ...i shvatiće kad tad, da ne znaju šta je hlad...", napisala je Jelena Balašević.

izvor: 021.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: