Prvo robotsko venčanje: Nisu izostali bela haljina i poljubac

Frois, mladoženja, nosio je leptir kravatu, a Jukirin, nevesta, bila je odevena u belu venčanicu. Venčanje je održano pred oko stotinak oduševljenih zvanica.

Život

Izvor: B92

Petak, 03.07.2015.

22:15

Default images
YouTubeScreenshot

Mlada je hodala do oltara u dugoj beloj venčanici, razmenili su zavete i zapečatili brak poljupcem. Ovo zvuči kao klasično venčanje, osim jedne presudne razlike – mlada i mladoženja su roboti.

Japan je prošli vikend održao prvo robotsko venčanje u Tokiju. Frois, mladoženja, nosio je leptir mašnu, a Jukirin, nevesta, bila je odevena u belu venčanicu. Venčanje je održano pred oko 100 zvanica koje su ranije primile pozivnice za ovaj specijalan događaj. Na pozivnicama se nalazila fotografija ova dva robota.

Nakon što se ceremonija završila, zabava je počela. Novopečeni bračni par ponudio je goste belom tortom ukrašenom ružičastim laticama, a na plesnom podijumu pridružili su im se i roboti.

Venčanje je zamisao Majava Denki, kompanije koju su osnovala dva brata, a usmerena je prema avangardnoj tehnologiji i umetnosti.

Imajući na umu da je Japan poznat po svojoj ljubavi prema zapadnjačkom stilu života, ali i tehnologiji, nije iznenađujuće da se baš tamo odvilo prvo venčanje dva robota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: