Policija nastavlja da hapsi u Liberlendu

Nakon Čeha Vita Jedličke, samoproglašenog predsednika Liberlenda, koji je zbog ilegalnog prelaska granice uhapšen u subotu na području Baranje, isto se dogodilo i sa još šestoro njegovih prijatelja i istomišljenika.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.05.2015.

20:01

Default images

Oni su, naime, u nedelju u večernjim satima uhvaćeni u nezakonitom prelasku državne granice Hrvatske i Srbije u šumskom području "Gornja Siga" nedaleko od Zmajevca.

Reč je o teritoriji tzv. Liberlenda. Policija ih je privela u policijsku stanicu Beli Manastir, a u ponedeljak su izvedeni na prekršajni sud u ovom baranjskom gradu.

Podsetimo, Jedlička je uhapšen u subotu uveče, a nakon provedene noći u policiji na slobodu je pušten u nedelju. Pre toga mu je sudija za prekršaje odredio novčanu kaznu od 2400 kuna (oko 320 evra).

Ista novčana kazna je izrečena i njegovim uhapšenim prijateljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: