Paralizovana Kineskinja piše roman levom nogom

Kineskinja Hu Huijuan, koja od rodjenja boluje od cerebralne paralize, piše roman levom nogom, jedinim delom tela, pored glave, koji može da pomera.

Život

Izvor: Tanjug

Subota, 31.01.2015.

17:07

Default images

Ova dvadesetjednogodišnja devojka je čvrsto rešena da ostvari svoj naum. Hrabra, strpljiva i pre svega odlučna, Hu piše kucajući prstima levog stopala po tastaturi svog kompjutera.

Pre nego što počne sa radom, neko mora da je veže za invalidska kolica kako ne bi ispala iz njih.

Sposobna da napiše od 20 do 30 reči po minuti, mlada Kineskinja je već završila šest od osam poglavlja svoje knjige.

"Pisanje mi omogućava da komuniciram sa mnogo ljudi", kaže zadovoljno Hu.

"Nisam nikakav genije, potrebno je samo da budem jako koncentrisana. Kada ste kao ja hendikepirani, morate da se naoružate strpljenjem", objasnila je ona, prenosi Dejli mejl.

Hu je sama naučila da čita i piše zahvaljujući kajronima i titlovima na televiziji, a svoju levu nogu koristi u obavljanju raznih drugih zadataka.

"Kada se rodila, lekari su joj davali samo nekoliko dana života", rekao je njen otac, dodavši da je njegova ćerka od početka prkosila svim prognozama.

foto: flickr.com/gigijin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: