Život

Sreda, 14.01.2015.

09:26

Dao otkaz, kombi pretvorio u stan i proputovao svet (VIDEO)

Većina nas potajno sanja da napusti posao i potpuno promeni život, međutim malo je ljudi koji imaju petlja da na kraju to i urade.

Izvor: B92

Default images
Majk Hadson; Foto: vandogtraveller.com

Predstavljamo vam čoveka koji je imao petlju da napusti svoj stari posao u Šefildu i pokloni sve svoje stvari kako bi proputovao u 10-godišnjem adaptiranom kombiju.

Pošto mu je dosadio život u Velikoj Britaniji, inženjer za sisteme, Majk Hadson (26) proveo je četiri meseca u adaptaciji kombija pre nego što je krenuo od kuće na put po divljim predelima i gradovima Evrope.

Sada je već proveo 300 dana, proputovao 16.000 kilometara u kombiju od 2.500 funti, koji je pretvorio u svoj jednosobni apartman u kome ima spavaću sobu-dnevnu sobu-trpezariju-tuš a energiju dobija posredstvom solarnog sistema, posedujući frižider i šporet na gas.
Tokom dana Majk Hadson je radio u kancelariji praveći sajtove, sve ostalo vreme trošio je na sređivanje kombija i pravljenje plana za drastičnu životnu promenu.

"Živeo sam u Šefildu, i zaista sam voleo taj grad", kaže Hadson za HuffPost. "Tamo imam mnogo sjajnih prijatelja i stan koji sam iznajmljivao sa prijateljem. Imao sam auto i dobar posao. Međutim, osećao sam se loše čitavu godinu pre polaska na put. Kao da sam u zamci."

Stoga je ovaj dvadesetšestogodipnjak odlučio da promeni svoj život.
"Želeo sam nešto drugačije - avanturu, iskustvo i izazov. Dosadilo mi je sve a život na putu je bio moj davni sam o kome san maštao. Bio sam nervozan, uplašen, uzbuđen i oslobođen jer sam znao da nema povratka nazad. Ovo je neka vrsta životnog eksperimenta", objašnjava Hadson.

On je Veliku Britaniju napustio u martu prošle godine a trenutno na rajskom ostrvu Santorini, pokušavajući da sakupi 4.500 funti i finansira svoj novi život.

Sada preživljava s dnevnim budžetom od 10 funti deleći troškove goriva sa autostoperima, sakupljajući novac na svom blogu i žonglirajući s vatrom kao ulični umetnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: