Preminuo španski kreator Manuel Pertegas

Manuel Pertegas, jedan od najčuvenijih španskih modnih kreatora čije su modele nosile Odri Hepbern, Žaklin Kenedi i Ava Gardner, preminuo je u 96. godini.

Život

Izvor: Izvor: Beta

Subota, 30.08.2014.

18:37

Default images

Pertegas je, prema rečima španskog ministra obrazovanja i kulture Hosea Injasija Verta, preminuo u subotu u rodnom gradu, Barseloni.

Ministar je u saopštenju izrazio žaljenje zbog smrti Pertegasa, dodavši da je misliti o tom kreatoru značilo "misliti o eleganciji".

U saopštenju se podseća da je Pertegas "odevao kraljice, princeze, glumice i bezbroj slavnih ličnosti" tokom duge karijere koja je počela pošto je on otvorio svoju prvu radnju u Barseloni kada mu je bilo 25 godina.

Tokom 1953. godine Pertegas je prvi put putovao u SAD i predstavio svoju kolekciju u Njujorku, Bostonu, Atlanti i Filadelfiji.

Španska kraljica Letisija je 2004. godine, za venčanje s princom Felipeom, odabrala venčanicu koju je kreirao upravo Pertegas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: