- Vesti -

Šta je za Srbe simbol kvaliteta?

Kada bi prosečan srpski građanin imao neograničenu količinu novca na raspolaganju i ukoliko bi pri kupovini isključivo odlučivao na osnovu kvaliteta, vozio bi Mercedes, koristio Samsung mobilni telefon, slušao Rolling Stones, Rijanu ili Željka Joksimovića i gledao bi teniske mečeve u kojima igra Novak Đoković.

Podeli

To su rezultati prvog srpskog QUDAL - QUality meDAL - DEEPMA istraživanja koje je u julu ove godine provela švajcarska organizacija ICERTIAS (International Certification Association GmbH) sa sedištem u Cirihu, putem internet ankete na uzorku od 1.200 srpskih građana, korisnika interneta starijih od 15 godina.

Na koji način razmišljaju srpski građani kada je reč o vrhunskom kvalitetu, možda najbolje govori kategorija iz istraživanja "Porodični automobili".

Srpskim građanima u QUDAL anketi, postavljeno je za ovu kategoriju sledeće pitanje: "Navedite naziv proizvođača odnosno ponuđača porodičnih automobila koji po vašem ličnom iskustvu i mišljenju nudi apsolutno najviši nivo kvaliteta na srpskom tržištu"

Na pitanje o apsolutno najkvalitetnijoj muzičkoj grupi u svetu, najveći broj srpskih ispitanika naveo je Rolling Stones. U kategoriji najkvalitetnijeg muzičkog izvođača odnosno pevača/pevačice na prvo mesto smestila se Rijana.

Teniser Novak Đoković pozicionirao se na prvo mesto kao najkvalitetniji svetski i domaći sportista prema mišljenju srpskih građana, dok je Real Madrid po mišljenju ispitanika u Srbiji, najkvalitetniji sportski klub na svetu.

Kao najkvalitetniju srpsku muzičku grupu, najveći broj srpskih ispitanika navodi Riblju Čorbu, dok kao najkvalitetnijeg pevača ponajviše navode Željka Joksimovića.

Celokupno istraživanje QUDAL u Republici Srbiji obuhvatilo je više od 100 komercijalnih i nekomercijalnih kategorija (npr. najkvalitetnije mleko, najkvalitetniji automobil, najkvalitetniji domaći pevač i sl.).

Srpske građane i građanke su ispitivani u okviru QUDAL -QUality meDAL istraživanja šta bi kupovali i šta bi koristili kada im pri kupovini novac ne bi bio apsolutno nikakav problem i da pri odluci o kupovini i konzumaciji vode računa isključivo i samo o kvalitetu.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Dokumenti CIA otkrivaju veliku tajnu bivša Jugoslavije

Tajna naučna studija CIA iz decembra 1975. godine tvrdila je da bivša Jugoslavija ima sve potrebne kapacitete i čak dovoljno zaliha uranijuma iz sopstvenih izvora da do 1980. godine napravi atomsku bombu, kaže u razgovoru za Sputnjik profesor Filip Kovačević, koji je imao retku priliku da mu na uvid bude dato osam tajnih dokumenata.

Vesti nedelja 19.11. 10:15 Komentara: 99
strana 1 od 3568 idi na stranu