Život

Utorak, 09.10.2012.

15:15

Džek je mogao da preživi “Titanik”?

Pažljivom rekonstrukcijom čuvene scene iz filma “Titanik” Džejmsa Kamerona, otkriveno je da su i Džek i Rouz (glavni likovi) mogli da prežive.

Izvor: B92

Default images

Ljubitelji filma “Titanik” odavno debatuju o tome da li je tragični heroj Džek, koji se utopio posle potonuća broda, mogao da preživi.

Naime, na vratima na kojima je kao na splavu plutala Rouz, bilo je dovoljno mesta i za Džeka, utvrdio je čuveni dvojac iz emisije “Mythbusters”, koja se emituje na Discovery Chanel-u.

Tim je rekonstruisao okolnosti s kojima su bili suočeni Džek i Rouz i utvrdili da je par mogao staviti Rouzin pojas za spasavanje ispod splava i tako oboje plutati na njemu.

Ovo rešenje potpuno ruši Kameronove argumente da bi vrata potonula dublje u vodu pod težinom dvoje putnika.

Suočen sa rezultatima istraživanja “Mythbusters”-a, Kameron je bio iznenađen: “Zaista? Mislim da ste omašili poentu. U scenariju stoji da Džek mora umreti i to mora da se desi. Dečko tone”, rekao je Kameron.

On je slično odgovorio i na pitanja koja mu je nedavno postavio jedan novinar: “Čekajte, idem da zovem Šekspira i pitam zašto su Romeo i Julija morali da umru”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

14 h

Podeli: