Seksi dame u službi nauke (VIDEO)

Iako žene u većem delu sveta čine polovinu radne snage, one su najmanje zastupljene na poslovima vezanim za nauku, tehnologiju, inženjering i matematiku. Zašto je to tako?

Život

Izvor: B92

Subota, 23.06.2012.

13:18

Default images

U kontroverznom novom snimku koji je objavila Evropska komisija sugeriše se da su žene svih ovih godina odbijale da rade takve poslove, zato što nisu seksi.

U nazivu videa stoji „Nauka: To je ženska stvar!“ (Science: It's A Girl Thing!), a smenjuju se slike seksi devojaka u kratkim suknjama i cipelama sa visokim potpeticama sa slikama iz sveta nauke.

Poruka je da naučnice mogu biti izuzetno seksi.

„Kampanja treba da pokaže ženama da u nauci ne rade samo stari muškarci u belim mantilima“, kaže Meri Džegan Kvin, iz Komisije za evropska istraživanja, inovacije i nauku.

„Nadamo se da ćemo devojkama pokazati pozitivne primere i ubediti ih da rade na tom polju“.

Međutim, video su, možda i očekivano, prvo kritikovale feministkinje.

„Ovakva kampanja vređa žene koje se već bave naukom. O njima treba da mislimo“, tvrdi Marta Džil, novinarka čuvenog britanskog magazina „The New Statesman“.

Pogledajte i snimak i sami prosudite kakva je njegova poruka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

21 h

Podeli: