Život

Četvrtak, 14.06.2012.

13:07

Obezglavljeni Džordž Buš u "Igri prestola"

Neki političari traže bojkot serije „Igre prestola” (Game of Thrones) nakon odluke njenih kreatora da u nekoliko scena uključe i odsečenu glavu bivšeg predsednika Džordža Buša.

Izvor: B92

Default images

U desetoj epozodi prve sezone može se videti odsečena glava gospdina Buša nabijena na kolac i prekrivena masnom dugom kosom.

TV kuća HBO i kreatori serije, Dejvid Beniof i D. B. Vajs izvinili su se za ovaj incident koji su pomenuli u svojim intervjuima za DVD izdanje prve sezone, ali su istakli da nije reč o političkom stavu ili propagandi.

Scena je, međutim, izazvala gneve reakcije na Twitteru, čak se oglasio i predstavnik Republikanske stranke.

HBO je scenu nazvao „neprihvatljivom, neukusnom i neučtivom”.

„To smo jasno stavili do znanja izvršnim producentima koji su se odmah izvinili zbog ove nenamerne i nemarne greške. Žao nam je zbog propusta i uklonićemo scenu sa budućih DVD izdanja”.

Reč je o sceni smaknuća Neda Starka, u poslednjoj epizodi prve sezone, u kojoj bi Bušova glava prošla uglavnom neprimećeno kod publike da tvorci serije nisu objasnili o čemu se radi u DVD komentarima.

„To nije bio naš izbor, samo smo morali da iskoristimo sve glave koje smo imali na raspolaganju”, kazali su autori.

Kreg Iton, predsednik Republikanske stranke u Bruklinu, bio je zgrožen „pojavljivanjem” bivšeg predsednika u seriji.

„Ovo je nečuveno. Kao zemlja, bez obzira da li smo demokrate ili republikanci, moramo da poštujemo instituciju predsednika i sve stanare Bele kuće”, kazao je on za Mail Online. „Kad izgubimo to poštovanje, Sjedinjene Države će delovati slabo.

Zamislite šta će stranci pomisliti o našoj zemlji kad vide kako Amerikanci ponižavaju svoje bivše predsednike”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: