Svet 5

14.05.2024.

7:16

"Putinova očajnička želja"

Uprkos ozbiljnim problemima u ruskoj ekonomiji, kao i gubitku ljudstva, naoružanja i opreme, ruski predsednik Vladimir Putin "očajnički" ne želi da zaustavi rat koji je započeo protiv Ukrajine.

Izvor: Tanjug

"Putinova očajnička želja"
Profimedia

Podeli:

To je izjavio zamenik portparola američkog Stejt departmenta Vedant Patel komentarišući Putinovu odluku Putina da smeni Sergeja Šojgua sa mesta ministra odbrane.

"Ovo je još jedan dokaz Putinove očajničke želje da nastavi svoj agresivni rat protiv Ukrajine", rekao je Patel, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

On je naglasio da je rat koji je pokrenuo Putin "ne samo da je ozbiljno iscrpio privredu Ruske Federacije, već je doveo i do velikih gubitaka među ruskim trupama".

Patel je podsetio da je upravo Rusija započela, kako je naveo, ničim izazvan rat protiv Ukrajine.

Prema njegovim rečima, Putin to u svakom trenutku može da zaustavi povlačenjem trupa iz Ukrajine.

Predsednik Rusije predložio je u nedelju da se na mesto ministra odbrane imenuje bivši prvi potpredsednik vlade Andrej Belousov umesto Sergeja Šojgua, koji je bio na čelu ruskog ministarstva od 2012. godine.
 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi lažu, Su-57 je beskoristan?

Vest da su ukrajinske oružane snage oborile ruski Su-57 predstavljena je kao “čudo”, ali sve je više onih koji tvrde da je ta letelica beskorisna.

13:53

19.6.2024.

1 d

Podeli: