11-godišnja devojčica u zatvoru zbog majke serijskog ubice

Prema navodima avganistanskih zvaničnika, Širin Gul dovodila je kući muškarce koji je trebalo da joj plate za seks. Umesto toga, Gul bi im sipala drogu u posluženi čaj i kebab, nakon čega bi ih ubila i zakopala u zadnje dvorište, pisao je Njujork tajms 2015. godine.

Život

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

09:25

11-godišnja devojčica u zatvoru zbog majke serijskog ubice
Foto: Thinkstock / ilustracija

Do 2005. godine, Gul je ubila 27 muškaraca, zbog čega je dobila nadimak "najozloglašenija zatvorenica Avganistana".

Trenutno se nalazi na izdržavanju doživotne kazne, a sa njom se u zatvoru nalazi i njena 11-godišnja ćerka.

Pišući za Tajms, novinar Rod Nordland objasnio da je situacija male Mine "ekstremna, ali ne i jedinstvena"; veruje se da trenutno stotine dece boravi sa svojim majkama u zatvorima širom Avganistana. Prema zakonima ove zemlje, majkama je dozvoljeno da zadrže decu dok ona ne postanu punoletna, a u mnogim slučajevima o toj deci nema ko da brine.

Mina je rođena u zatvoru, nakon odnosa njene majke sa zatvorskim čuvarem. Smatra se da je Gal pribegla ovom postupku kako bi izbegla izvršenje prvobitne kazne - smrt vešanjem; njena kazna zaista je izmenjena nakon porođaja.

Nordland opisuje život devojčice koja nikada nije kročila napolje.

"Za razliku od njene 'grube' majke, ona je zaista ljupka i učtiva", napisao je.

"Gal mi je u jednom trenutku prišla i rekla 'Ubiću te. Doći ću tamo i iskopati ti oči'. Mina je, sedeći pored nje, na to samo rekla 'ššš' i tako smirila svoju majku", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: