Tri vežbe za trening kojim se najbrže troše kalorije

Dijeta može biti lakša ako uspemo treningom da potrošimo dosta kalorija. Možda vam uvek prvo pada na pamet dugotrajno džogiranje ili vožnja bicikla i slično, međutim raznim vrstama treninga možemo sagoreti veliki broj kalorija za kratko vreme.

Zdravlje

Izvor: B92

Nedelja, 30.10.2016.

19:07

Tri vežbe za trening kojim se najbrže troše kalorije
Foto: Thinkstock

Ako kombinujemo dobre vežbe i rasporedimo ih tokom treninga, i te kako možemo sagoreti veliki broj kalorija za kratko vreme, a zbog okolnosti koje takav trening stvara u organizmu, kalorije se troše još i neko vreme nakon završetka treninga.

Isprobajte rutinu od samo tri vežbe koje možete uraditi posebno ili na kraju nekog drugog treninga. Ovim vežbama aktiviraćete celo telo, a intervali će vas dobro izmoriti. Napravite 1-2 kruga posle svog uobičajenog treninga (ako ne traje preterano dugo) ili 3-4 kruga u neko drugo vreme kao poseban trening. Dovoljni su vam dva tega i girja klatno, a cilj je uraditi što više ponavljanja u zadatom vremenskom intervalu.

1. Čučanj sa pregibom i potiskom 2. T sklek 3. Zamah girjom ili tegom 1. krug:

Vežba 1. 30 sekundi

Vežba 2. 30 sekundi

Vežba 3. 30 sekundi

Pauza između - 30 sekundi

2. krug

Vežba 1. 20 sekundi

Vežba 2. 20sekundi

Vežba 3. 20 sekundi

Pauza između - 20 sekundi

3. krug

Vežba 1. 10 sekundi

Vežba 2. 10 sekundi

Vežba 3. 10 sekundi

Pauza između - 10 sekundi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: