Uskoro nova terapija za lečenje alergija

Nova terapija za lečenje onih koji pate od alergije kuca na vrata, nakon što su naučnici otkrili novi mehanizam koji uzrokuje alergijsku reakciju.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2013.

10:53

Default images

Istraživači mnogih međunarodnih instituta, uključujući timove iz Velike Britanije i Švajcarske, izjavili su da bi terapija kojom bi se zaustavila blokada gena pod nazivom FOXP3 mogla da pomogne onima koji pate od alergije.

Drugi gen, poznat pod nazivom GATA-3, zaustavlja proizvodnju i razvoj pojedinih limfocita T koji su deo ljudskog imunološkog sistema, a mogu da budu odgovorni za razvoj alergije, piše portal Moj doktor.

Doktor Karsten Šmit Veber, glavni istraživač s Nacionalnog Kraljevskog instituta za srce i pluća, rekao je da bi gašenjem aktivnosti GATA-3 gena moglo doći do velikog proboja u medicini koja se bavi prevencijom alergije.

"To otkriće će nam pomoći da shvatimo kako zdravi pojedinci mogu da tolerišu alergene i šta treba da učinimo da ponovo uvedemo toleranciju u imunološki sistem pacijenata s alergijom", rekao je dr Šmit Veber.

On je izrazio nadu da će medicina uskoro moći da pomogne ne samo pacijentima koji pate od jedne alergije, nego i onima koji imaju višestruke alergije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: