Google Translate ruši jezičke barijere

Google se nada da će njegova aplikacija Translate srišiti jezičke barijere uz pomoć dodatka - glasovnog prevođenja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 04.02.2015.

10:48

Default images

Ažurirana aplikacija nudi odmah izgovoren prevod reči sa desetine jezika i na taj način omogućava korisnicima da se lako sporazumevaju sa ljudima kada se nađu u nekoj stranoj zemlji, prenosi Indipendent.

Aplikacija takođe nudi i upotrebu kamere kao sredstva za prevođenje.

To znači da će korisnik moći da kameru prinese slici i automatski će se pojaviti prevod onoga šta tu piše.

Zahvaljujući ovoj aplikaciji turisti se nikada više u restoranu neće prevariti i naručiti nešto, a da ne znaju šta su naručuli.

Sve ovo deluje kao da prevodilac ima magična dejstva.

Delimično to i jeste istina jer nam on omogućava mnogo lakše sporazumevanje što sa prijateljima iz inostranstva, a isto tako i sa lokalnim stanovništvom zemlje u kojoj smo turisti.

Međutim, postoje i neka ograničenja. Naime, iako konverzacijski mod funkcioniše na 38 različitih jezika, foto prevod uključuje samo engleski, francuski, nemački, italijanski , portugalski, ruski i španski jezik.

Foto: Pixabay

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: