"Besplatan prelazak sa Win 8 na Win 10 je loša odluka"

Windows 10 Preview je tu pred nama, ali detalji o cenama pune verzije će biti otkriveni od strane Microsofta tek kasnije. Iako se Microsoft ne oglašava po ovom pitanju, postoje određene informacije koje ukazuju na to da kompanija iz Redmonda planira da ponudi besplatan prelazak na novi OS za korisnike Windowsa 8, kako bi poboljšao usvajanje novog operativnog sistema.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2014.

17:37

Default images

Međutim, proizvođači računara nisu najsrećniji zbog ovakve odluke, jer bi to moglo značajno da utiče na prodaju računara, negativno naravno. Neki su već izrazili svoje nezadovoljstvo. Izveštaj koji je doneo Digitimes govori da su proizvođači komponenti za laptopove zauzeli vrlo pesimističan stav po pitanju Windowsa 10, jer će imati mali uticaj na prodaju ovih računara.

Neki proizvođači računara veruju da bi besplatno davanje Windowsa 10 korisnicima koji imaju Windows 8, dramatično uticalo na prodaju novih računara, jer u tom slučaju niko od tih korisnika zapravo ne bi morao da kupuje novi hardver.

Ukoliko Microsoft odluči da otkaže takvu promociju, to bi bio mač sa dve oštrice. Proizvođači računara bi dobili nešto novih korisnika koji bi kupili novi hardver, ali bi Microsoft mogao da se suoči sa novim talasom kritike za objavu skupog proizvoda.

Pored toga, proizvođači računara tvrde da "bez inovacija, malo je verovatno da će novi operativni sistem privući potrošače da kupuju nove proizvode".

Ipak, ovo nije sasvim tačno, jer se Microsoft trudi da podesi novi Windows tako da većina pritužbi vezanih za Windows 8 bude rešena. To međutim u ovoj situaciji ne znači mnogo, jer se proizvođači računara žale i poručuju da bi besplatan program prelaska na Windows 10 za korisnike Windowsa 8, značio da neće biti značajne potražnje novog hardvera.

Izvor: Benchmark.rs/Softpedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: