Mozilla: Novi šef već podneo ostavku

Brendan Ejh odlučio je da podnese ostavku sa pozicije izvršnog direktora Mozillae, zbog pritužbi koje su pristizale na račun njegovog angažmana izvan i unutar kompanije.

Tehnopolis

Izvor: informationweek.com

Petak, 04.04.2014.

16:28

Default images

Ejh, koji je pre samo dve nedelje stupio na poziciju izvršnog direktora te kompanije, pokrenuo je lavinu negativnih komentara, zato što je 2008. donirao 1.000 dolara u znak podrške Predlogu 8, kalifornijskom zakonu kojim bi bili zabranjeni istopolni brakovi.

Ejh nije jedini čelnik neke velike kompanije koji je to učinio: Meg Vitaman, sadašnja izvršna direktorka HP je takođe podržala Predlog 8.

Ona je kasnije promenila gledište o ovoj temi, kako je i naglasila u svom postu objavljenom na mreži LinkedIn.

Ejh, kreator JavaScript jezika, pomogao je osnivanje Mozillae 1998. i postao glavni inženjer kompanije 2005.

Raniji izvršni direktor Geri Kovač podneo je ostavku prošle godine. Posle toga, ulogu vršioca dužnosti izvršnog direktora imao je Džej Salivan.

Iako se Ejh ranije izvinio što je "izazvao bol" osobama LGBT populacije, to nije bilo dovoljno da se utišaju glasovi onih koji su bili protiv toga da on bude na čelu firme.

Izvršna predsednica kompanije Mišel Bejker objavila je Ejhovu odluku u blogu i izvinila se zbog svega što se desilo.

"Mozilla se diči time što se držimo drugačijih standarda, a u ovoj prošloj nedelji nismo to pokazali", napisala je ona.

"Znamo da su ljudi povređeni i ljuti i to s pravom: to je zato što nismo bili dosledni sebi. Nismo se ponašali onako kako se očekuje od Mozillae. Nismo se dovoljno brzo reagovali i objasnili ljudima situaciju kada je kontroverza počela. Žao nam je. Moramo raditi bolje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: