Počela prodaja prvog ruskog smartfona - YotaPhone

U Rusiji je danas počela prodaja prvog ruskog smartfona, nazvanog YotaPhone, koji je razvila ruska kompanija Yota Devices.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2013.

15:03

Default images

Kako je saopštila kompanija, prodaja se obavlja preko njenih onlajn prodavnica i prodajnih salona operatera Jota, a cena uređaja u Rusiji je 19.900 rubalja (443 evra), preneo je Itar tas.

YotaPhone je smartfon koji podržava mrežu četvrte generacije (LTE). Glavna specifičnost ovog uređanja su dva ekrana od 4,3 inča, prvi u boji sa rezolucijom 720 x 1.280 piksela, a drugi crno-beli napravljen tehnologijom elektronskog mastila.

Operativni sistem koristi najnoviju verziju Google Androida, mikroprocesor je od 1,7 gigaherca, sa dva gigabajta RAM memorije.

Sredinom decembra prodaja YotaPhonea će početi u maloprodajnim objektima Nemačke i u onlajn prodavnicama Austrije, Nemačke, Francuske i Španije.

U januaru 2014. YotaPhone će biti dostupan i u onlajn i klasičnim prodavnicma Velike Britanije, Grčke, Kipra i Češke i Bliskog Istoka, a nakon sertifikacije u prvom tromesečju ove godine prodaja će početi u još 19 zemalja.

Maloprodajna cena YotaPhonea u regionu EMEA (Evropa, Afrika, Bliski Istok) biće 499 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: