Yahoo preuzeo "tron" od Google-a

Yahoo nema baš često priliku da u nečemu "pobedi" Google, ali i to se dešava: po statističkim podacima comScore-a iz jula, kompanija Marise Majer je aktuelni "kralj internet saobraćaja".

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 22.08.2013.

10:28

Default images

Ovo je prvi put da Yahoo pobeđuje Google od maja 2011. godine i mnogi će ovo shvatiti kao prvu veliku potvrdu uspešne prve godine Majerove na poziciji izvršne direktorke, smatra CNNMoney.

Yahoo sajtovi registrovali su 196,6 miliona jedinstvenih poseta u odnosu na Google-ovih 192,3 miliona. U ove brojeve nije ubačena Yahoo-ova poslednja akvizicija - Tumblr, čijih 38,3 miliona poseta su obračunati posebno, ističe MarketingLand.

"Sada, pre nego što počnete da prodajete svoje Google akcije, treba da znate da ovo ne znači da se odnos snaga totalno promenio u korist Yahoo-a," napisao je Skot Badmen, autor bloga na NBC-evom Tech Now! portalu. "Najvažnije je koliko novca Google obezbeđuje i zarađuje i to je ono što privlači investitore. I to je ono gde Yahoo značajno zaostaje i gde mora da se popravi i to nema veze sa brojem poseta."

Bitno je istaći i da je broj jedinstvenih poseta Facebook-a u padu sa 161 millona u julu 2012. na 142 miliona prošlog meseca po podacima AdWeek-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: