Šta je Džobs mislio o svom nasleđu 1994.

Na internetu se pojavio snimak sa legendarnim osnivačem Applea, prerano preminulim Stivom Džobsom, u kom on iznosi razmišljanja o onome što će ostaviti svetu kao svoju zaostavštinu.

Tehnopolis

Izvor: Index.hr

Četvrtak, 20.06.2013.

15:45

Default images

Objavljeni isečak deo je šezdesetominutnog dokumentarca nazvanog „Steve Jobs: Visionary Enterpreneur“ koji je baziran oko dvadesetominutnog intervjua koji je tada 39-ogodišnji Džobs dao za Silicon Valley Historical Association.

U njemu se može čuti kako Džobs 1994. godine odgovara na pitanje da li veruje da se sa industrijom u kojoj je on inovator može povući paralela sa razdobljem renesanse i da li će se iko tome diviti u godinama koje dolaze.

"Sve što sam napravio u životu biće zastarelo do trenutka kada napunim 50 godina. Ovo je područje u kom se ne mogu napisati postavke koje će izdržati 200 godina. Ovo nije područje u kom neko napravi sliku koju će ljudi gledati vekovima ili u kom će se izgraditi crkva kojoj će se diviti vekovima. Ne, ovo je područje u kom neko napravi svoj posao i za 10 godina to je već zastarelo i ne može više da se koristi. Ne možete ponovo koristiti Apple I jer za njega više ne postoji softver“, ispričao je Džobs.

Čovek koji stoji iza najvećih uspeha Applea je dodao: "To je kao kod sedimentnih stena. Gradite planinu u kojoj imate priliku da date svoj mali doprinos malim slojem kako biste je napravili višom. Niko na površini neće imati rendgenski vid kako bi uočio vaš sloj. Stajaće na njoj i, da, ceniće je retki geolozi, ali ne, nipošto nije kao renesansa. Potpuno je različito".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: