Sony na gubicima

Sony je u poslednjem kvartalu izgubio skoro 350 miliona dolara, rečeno je iz ove kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2011.

10:59

Default images

Za razliku od ranijih procena o profitu od 769 miliona dolara u tekućoj fiskalnoj godini, Sony sada predviđa gubitak, i to u iznosu od 1,2 milijardi.

Jak jen, poplave na Tajlandu i slaba prodaja televizora, uzroci su gubitaka, kažu iz ove kompanije. Ni incident sa hakerskim napadima sa početka godine, sigurno nije učinio da Sony posluje bolje.

Sony nije jedina japanska kompanija koja je loše poslovala ove godine, na istoj listi nalazi se i Panasonic i Nintendo, ali i kompanije Honda i Nomura, prenosi Rojters.

Analitičari smatraju da su u ovom slučaju radi o nečem više od poplava.

"Tajland je samo poslednji problem koji se pojavio za Sony koji se bori da smisli novi hit proizvod kakav je bio Walkman. Što se TV poslovanja tiče, situacija je ista kao sa Panasonicom - napraviti ozbiljne rezove kako bi ostao konkurentan, a bez garancije da će to uspeti", rekao je za Rojters Fudžio Ando iz kompanije Chibagin Asset Management.

Kompletan finansijki izveštaj možete pronaći ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: