Apple blokirao prodaju Galaxy Taba u EU

U svim zemljama Evropske unije, osim u Holandiji, stopirana je distribucija Samsungovog Galaxy Taba 10.1.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2011.

22:11

Default images

O ovome je najpre izvestila nemačka novinska agencija dpa, a kasnije je za Bloomberg potvrdio i Apple, koji je ovu zabranu, na osnovu kršenja patenata, tražio.

Apple tvrdi da je Samsung u znatnoj meri iskopirao dizajn iPada pri izradi svog tableta, a po tom osnovu tražio je zabranu u Australiji, ali i od suda u Americi.

“Nije slučajnost to što Samsungovi proizvodi znatno liče na iPhone i iPad, od oblika uređaja do korisničkog interfejsa, čak i pakovanja. Ovakva vrsta otvorenog kopiranja je pogrešna i mi moramo da zaštitimo Appleovu intelektualnu svojinu u situaciji kada druga kompanija krade naše ideje”, rekli su iz Applea.

Odluku o stopiranju prodaje Samsung tableta doneo je sud u Nemačkoj, a ona se odnosi na sve zemlje Evropske unije osim Holandije u kojoj važi drugi set zakona. Tamo će Apple morati da podnese posebnu tužbu.

Iz Samsunga još uvek nema zvaničnih komentara ovim povodom, a ono što se sigurno očekuje je žalba ove kompanije na odluku nemačkog suda. Više o samom slučaju možete pročitati ovde.

Preliminarno stopiranje prodaje uređaja svakako nije i konačna presuda o tome krši li Samsung prava o intelektualnoj svojini ili ne, ali je u borbi ove dve kompanije, koja se sve više seli sa tržišta na sudove, bar privremeni poen za Apple.

U Srbiji je ovaj tablet moguće kupiti od kraja jula , a test “spornog” Galaxy Taba možete pročitati ovde.

Dodatak: Iz kompanije Samsung rekli su da je sud doneo odluku pre nego što je saslušao njihove dokaze, te da će se boriti za zaštitu svojih prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: