Utorak, 09.08.2011.

22:11

Apple blokirao prodaju Galaxy Taba u EU

Izvor: B92

Apple blokirao prodaju Galaxy Taba u EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Petrovic

pre 12 godina

Ma nigde se ne moze procitati vise gluposti nego ovde na ovim apple-antiapple komentarima. Necete vi nikada skupiti pare, nije drzava kriva, vase razmisljanje i stosta jos naopakog...

B

pre 12 godina

Evo jos jednog plagijata,samo ociglednijeg!!Kradu mnogi od apple i te kako,a ponajvise samsung.Sta ce pre da prave?Ves masinu ili tablet???
http://www.tvcskyshop.com/Product/ProductDetails.aspx?itemid=318

Miloš

pre 12 godina

Ukratko - gotovi su, a to upravo pokazuju potezi poput ove bezvezne tuzbe
(Stjui, 10. avgust 2011 15:15)

Mislim da ništa ne pokazuje bolje koliko su fandroidi van kontakta sa realnošću od ovog komentara. Napisati ovako nešto u danu kada je Apple prestigao Exxon i izbio na prvo mesto sa 337 MILIJARDI dolara market capa… stvarno ne znam šta čovek može da kaže na tako nešto. Ni manje ni više nego su ”gotovi”, pazi ti to.

puko pare...

pre 12 godina

"Ponosni" sam vlasnik iPod-a 80 GB, kupljen 2008. i placenog 300 evra. Koristio sam ga ukupno pa ne vise od 100 sati i evo sada stoji vec vise od godinu dana i skuplja prasinu. Muziku i radio trenutno slusam preko nokije xpress music sa mikro SD karticom od 2 GB... Razlog- jednostavnije prebacivanje fajlova preko bluetooth-a, bez komplikovanog iTunes-a, organizovanje muzike direktno preko telefona po fajlovima, a ne obavezno koriscenje kompjutera, sortiranje fajlova po nekakvim albumima stepenovanje zvezdicama i jos gomilu gluposti oko kojih nisam imao snage da se mlatim...

Stjui

pre 12 godina

Najbolje bi bilo da neko patentira grid allign ikonica koje ima skoro svaki mobilni OS jos od prvih verzija Symbiana pa nadalje - to je ona stvar koju Apple fanboysi nazivaju "kradjom" Iphone dizajna od strane Androida (iako je ta ista stvar postojala jos dosta dosta pre), a potpuno ista prica moze da se primeni na Galaxy Tab i jos dosta drugih primera
Apple ocigledno hvata panika, ne zato sto im trenutno ide lose, vec zato sto znaju da nemaju nikakve sanse protiv Android tableta u skorijoj buducnosti, pa pokusavaju ovim bednim potezima da saseku gde jos mogu (interesantan podatak je da Galaxy Tab 10.1 imao incijalnu bolju prodaju nego Ipad2)
Ukratko - gotovi su, a to upravo pokazuju potezi poput ove bezvezne tuzbe

apple funboy

pre 12 godina

@brankobg 3gs nece imati ios5, zavrsio je na ios4 sto se tice podrske, kao sto je desire zavrsio na gingerbread-u..ni apple nije mutav po tom pitanju..reko si desire hd 600e, to je cena kod uvoznika kada se plati carina I pdv, ip4 sa ovim dazbinama plus veliki rabat od strane nesudjenog generalnog uvoznika kod nas bi iznosio mnogo vise od 600e, jedan od razloga zbog cega ga I nema kod nas.

st.dragan

pre 12 godina

Ne razumem kako toliko neinformisani pojedinci prihvataju ulogu sudije i podržavaju Apple samo jer im se neki njihovi proizvodi sviđaju? O kakvom bre kopiranju pričamo kada je Apple svoju imperiju izgradio na plagijatima! Sve i svakog su tužili za sve i svašta, a BUKVALNO ni jednu stvar (osim tog dečjeg logotipa) nisu osmislili prvi! Prvi grafički OS nije Windows, ali NIJE ni MacOS. Nekoliko godina pre MacOS-a je postojalo nekoliko slabije reklamiranih sistema sa grafičkim desktopom, ikonicama itd!

Isto tako, 20 drugih kompanija bi Apple moglo da tuži zbog kopiranja njihovih MP3 plejera pomoću onog iPod-a, onda ko zna koliko njih bi moglo da tuži prevaranta Jobsa za iPhone, a onda dolazimo i do tableta. Pa ušljivi Microsoft je napravio tablet pre tog iPAD-a! O čemu bre pričamo!? Dizajn? Možda su trebali da se tuže i sa antičkim matematičarima zbog upotrebe geometrijskih oblika u to vreme? Pazi - Samsung napravio pravougaoni Tab... odakle im samo toliko beskrupuloznosti?

Što reče neko, počeće da tuže i za korišćenje sunca - ko se prvi setio da iskoristi sunce? Pa Apple naravno.

E nadam se da ovaj put neće na vreme ukapirati u kakvo kolo ulaze - tužba protiv MS-a je tek dečja igra u odnosu na Samsung. Ovaj put će polomiti zube i jedva čekam da to vidim.

Voja

pre 12 godina

Ne radi se ovde o zabrani, nego o privremenoj zabrani i ona se uvek pravno primenjuje kada sud nije siguran da prijava ne drzi "vodu". Naravno ne postoji ni teoretske sanse da im to prodje na pretresu cim se Samsungu dozvoli da obrazlozi tehnikalije koje naravno nemaju nikakve veze za ipad-om.
Razlog sto je Apple krenuo u ovu prljavu kampanju u koju ulazu ogromne pare nije kopiranje, nego zabrinutost. Novi Galaxy Tab 10.1 je bolji proizvod od iPad 2. Ima bolji ekran sa visom rezolucijom, 2 puta vise radne memorije, stereo zvucnike, laksi je i tanji.
Interesatno je da je pre par meseci Samsung vec izbacio Galaxy Tab 10.1 koji je 100% identican ovom modelu samo sto nije bio toliko tanak (sada taj model ima oznaku 10.1"V"). Apple se nista nije bunio. Cim je Samsung odlucio da ga "istanji" jos vise od iPad-a (ponavljam sve je ostalo identicno, ukljucujuci i dizajn) Apple se setio da ih kopiraju. Zakljucak izvucite sami.

Zika-Zmaj

pre 12 godina

Ko ima dve ruke, dve noge, dva oka... Odmah da mi se javi da mi plati odstetu, nikom necu dozvoliti da me kopira! Nikako ne mogu da razumem ljude koji podrzavaju Apple u ovoj situaciji. Pa kako danas napraviti tab ili tel. a da ne lici na drugi?? Tuzbe oko patenata su nesto sasvim drugo, tu treba zastititi intelektualnu svojinu.

apple funboy

pre 12 godina

@apple funboys pisete kao da vam je Stiv ujak, koji crni patenti, svima je zasmetao rast prodaje android uredjaja, najvise apple-u koji sve manje moze da se bori svojim izgledom uredjaja I po nekom inovacijom (realno postoje dobra resenja od strane apple-a) I sada hoce prljavom igrom da ostane u igri, bar dok za mesec, dva ne izbace nove modele.

apple funboy

pre 12 godina

Zanimljiva je jos jedna stavka, samsung je pre ovog modela izbacio dva modela taba, koji nisu bili bolji od ipad-a, a svi lice jedan na drugi po svemu, I sada kada su izbacili bolji tab oni tuze.

brankobg

pre 12 godina

Zaboravili ste jednu "vaznu" stvar, a to je da performanse i moc hardware izvlaci sam software
a ne hardware.Dakle mozete da imate i i7 cpu a na njemu Win95 ili Unix-Solaris npr. ko ce po
vama biti "inteligentniji" i resavati brze zadate probleme ?
Sto se Apple tice iOS je kvalitetniji od Androida koji cake i nema "punu podrsku" za razlicite uredjaje.
Mozete se uveriti ako pogledate da malo , pa korisnici Samsunga , HTC , etc.. pocnu da se ZALE da nemaju
mogucnost update na noviju verziju , kako bi ste to nazvali ? Kupite telefon od 390eur (HTC Desire) i ne mozete da uradite upadte na najnoviju verziju Androida 2.3.5 Gingerbread.Licno kupio Samsung Galaxy i7500
pre 2god, platio 500eur , ostao na verziji 1.6 Donut. Sto se tice cena ne bih se slozio da je kupovina iphone
luksuz, u USA gde su plate 3000$ mozete kupti 5 iphone-a od jedne plate , ili recimo Svajcarskoj gde su plate 3000eur a iphone mozete uzeti za 600eur. (dakle 5 iphone-a) ili na otplatu u zavisnosti od pakete i mreze.
Da li mozete u Srbiji kupiti solidan smartphone bilo kog proizvodjaca za 60eur ako vam je plata 300eur ?
Sa naseg stanovnista to jeste "luksuz" , ali i MI smo luksuz sa stanovnistva Africkih zemalja , Egipta , koji imamo bilo kakve mob. telefone.
Uostalom imate i HTC Desire HD koji je ovde 600eur nije li on "luksuz" isto, a iphone4 mozete kupiti za 500eur na macserbia.Sto se tice komponenti proizvodjaca , pa pogledajte bilo koji laptop, desktop , videcete
da dominiraju 2 arhitekture Intel i AMD. A proizvodjaci su razliciti ,dell , hp , toshiba , ima li cega tu stranog ?
Kada Apple narucuje komponente od Samsung npr. Apple-ov hardware tim daje prototip-schemu , Samsung
je samo proizvodjac na liniji . Dakle NE uzima se Samsungov chip . --> "The Apple A4 is a package on package (PoP) system-on-a-chip (SoC) designed by Apple and manufactured by Samsung "
Uz sve to Apple ima licencu na "svoj" chip i nema govora o kopiji ili Samsungovom chipu , to je jednostavno
izrada po "dogovoru" . Ne bih imao nista protiv da imamo telefone slicnih oblika iphone-u , manjih cena ,
sa software koji pruza punu a ne delimicnu podrsku . Ako je slucaj da imate kopiju za "iste" (HTC Desire HD)pare sa softwareom delimicne podrske koji ce za 8meseci da zastari , bez mogucnosti update , pre bih izabrao original sa punom podrskom nekoliko godina . ;-)

zoran

pre 12 godina

a da je prvi proizvođač telefone (beše motorola?) počeo s podnošenjem tužbi svim drugim proizviđačima mobilnih telefona? tada su svi imali tastaturu, mikrofon, zvučnik..., prosto su bili slični ko jaje jajetu. ako tako gledamo na stvar, nećemo daleko dogurati.

engineer

pre 12 godina

A za to vreme Apple ce da lepi jabucicu na procesore koji izlaze iz Samsungove fabrike i da ih ugradjuje u iPhone i iPad, kao sto je do sad i radio... Da su Apple proizvodi toliko superiorni po pitanju hardvera, ne bi im trebale ovakve tuzbe, nego njih boli sto ljudi mogu da kupe isti hardver po znatno manjoj ceni, jer ne pate od kompleksa da imaju jabucicu na svemu sto koriste...

Anakin

pre 12 godina

Odmah da naglasim da ne koristim nista ni od Apple ni od Samsung telefona/tableta ali od Appleovih tuzbi mi postaje muka. Prvo patenti, sto je, ruku na srce, iz laicke perspektive teze zakljuciti da li ima osnove ali je simptomaticno da se desava kada Android pocne bukvalno da jede trzistei, nakon toga, ova pateticna tuzba zbog kopiranja dizajna. Pa nije tablet automobil pa da svaki krasi neki specificni dizajn. Cak i mikser ima vise mogucnosti i slobode u dizajniranju. Sta na tabletu moze da se menja. Imas jednu tablu, vecu ili manju, i sa jedne strane touchscreen. Ako ima koje dugme, moze da se stavi na duzoj ili kracoj strani (ovo pruza veliku dizajnersku slobodu), i 4 coska koji mogu da budu zaobljeni a i ne moraju (sa ovim kreativnim mogucnostima nikad kraja). Ako pogledate malo bolje iPad2, Samsung Galaxy Tab, Asus Eee Slate, HP Slate 500, Viewsonic Viewpad, Motorola Xoom i, verovatno, more drugih noname tableta videcete da je sve to vrlo, vrlo slicno, bar sto se dizajna tice, koji je sad tema. Zasto onda Apple nije tuzio i sve ostale?

Dejan

pre 12 godina

Profit, profit, profit... Vec su nekoliko puta tuzakali samsung i nista nisu postigli. A tek kad spomenemo da vecinu delova za iphone proizvodi samsung, mislim da seku granu na kojoj sede :)

Miki, Slo

pre 12 godina

Nisam korisnik Appla. Mislim da svako treba da koristi i plaća ono što želi ili mu je dostupno. U ovom slučaju sam potpuno na strani Appla. Ako SAMSUNG, kao jedan od najvećih i najuspešnijih proizvodjača elektronike na svetu, ne može da plati dizajnere i inženjere, da naprave vizuelno i sadržajno autentičan proizvod, onda neka propadne, a ne da bude jalovi plagijator. Svi proizvodjači sa dalekog istoka su obični plagijatori, od automobila do kućnih aparata, kao da tamo niko nema nimalo mozga da napravi nešto originalno. Zadnje originalno što sam video je Honda Civic, sa zaista fantastičnim dizajnom. Sve ostalo je copy-paste evropskih i američkih dizajnera.

iVladimir

pre 12 godina

Zaista ne razumem dizajnere Samsunga, kopiranje je prosto bestidno.
Pocelo sa S. Galaxy S ili kako se vec zove.....Izasao pre oko god i po, a trenutna verzija pomenutog telefona gledajuci spreda razlikuje se od iPhona 4 samo u grafickom krugu na "home" dugmetu, dok na iPhonu tradicijonalno stoji kvadrat.

http://www.gottabemobile.com/2011/01/13/samsung-galaxy-s-mini-looks-like-smaller-galaxy-s-meets-with-iphone-4/

Potrudio sam se i da nadjem link sa spornim smartphonom koji je, kako se cini samo zacetnik trenda plagijatorstva.
Licno nemam nikakav interes da zastupam Apple( iako sam Apple user :). Pre mi je smor ovde sto gigant poput Samsunga udara na najnize porive manipulacije kupaca. Tipa ok, nemam kintu za iPad, ali samsung ima proizvod koji izgleda gotovo isto.....Moj predlog bi bio da malo uzdrmaju mastu svojih dizajnera i izadju na trziste sa licno prepoznatljivim uredjaima....

perazdeta

pre 12 godina

bio sam appleov fan ali mi se sve vise gade. pa sad, svaki mobilni ima tastaturu, da i to nije kradja dizajna? nesto sto lici nije isto priginalu. samo lici. nadam se da ce apple da plati dobro za ovo.

perazdeta

pre 12 godina

bio sam appleov fan ali mi se sve vise gade. pa sad, svaki mobilni ima tastaturu, da i to nije kradja dizajna? nesto sto lici nije isto priginalu. samo lici. nadam se da ce apple da plati dobro za ovo.

Bane

pre 12 godina

U zavisnosti od trajanja ove zabrane mozemo da ocekujemo pad cene ovog proizvoda na trzistima gde prodaja nije zabranjena zato sto ce proizvodi namenjeni zapadno evropskom trzistu morati negde da se prodaju, a svakim danom vrednost im je sve manja i manja (npr. telefon koji je prosle godine bio najbolji i najnapredniji sada je samo prosek). Tako da svima koji su planirali da kupe ovaj samsungov tablet preporucujem da malo sacekaju, mozda ustede koju desetinu pa cak i stotinu evra! Mada, nase trziste je prica za sebe, ovde nista ne mora da bude onako kako nam se cini da bi trebalo...

iwan

pre 12 godina

da lici-lici,al ne mozes sad da pravis tablet koji izgleda kao motokultivator :) , sta sad treba onaj koji je (lupam) izmislio mis ili tastaturu da zabrani svima da naprave nesto slicno..

Ivca

pre 12 godina

Nisam neki obozavatelj Iphona, koristim android. Ali to sto radi Samsung je zaista glupo. Video sam onaj Samsung telefon koji je 90% iskopiran Iphone, smesno stvarno, pritom je uglancani plastikenac. Toliko dizajnera ima da urade opasan telefon, a oni kopiraju iPhone... sramota.

staracstol

pre 12 godina

Pa ovaj odlepljeni Jobs će naći neki svoj patent i u bibliji, onda će crkve morati da mu daju deo profita il će on kupiti sudiju da i njih zabrani.

Miloš

pre 12 godina

Srbija večito žvaka za ludaka. Ili se prodaje nešto što je sporno u celom svetu (Samsung galaxy Tab 10.1) ili se ne prodaje nešto što je dostupno u celom svetu (iPhone). Sredine i "normalnih" tokova stvari NEMA.

dumpeverest

pre 12 godina

I oni su uvideli da je Samsungov Galaxy tab 10.1 bolji od iPad-a za skoro istu cenu... Ovaj potez od apple-a nije bas nesto profesionalno...

dumpeverest

pre 12 godina

I oni su uvideli da je Samsungov Galaxy tab 10.1 bolji od iPad-a za skoro istu cenu... Ovaj potez od apple-a nije bas nesto profesionalno...

iwan

pre 12 godina

da lici-lici,al ne mozes sad da pravis tablet koji izgleda kao motokultivator :) , sta sad treba onaj koji je (lupam) izmislio mis ili tastaturu da zabrani svima da naprave nesto slicno..

Miloš

pre 12 godina

Srbija večito žvaka za ludaka. Ili se prodaje nešto što je sporno u celom svetu (Samsung galaxy Tab 10.1) ili se ne prodaje nešto što je dostupno u celom svetu (iPhone). Sredine i "normalnih" tokova stvari NEMA.

staracstol

pre 12 godina

Pa ovaj odlepljeni Jobs će naći neki svoj patent i u bibliji, onda će crkve morati da mu daju deo profita il će on kupiti sudiju da i njih zabrani.

Ivca

pre 12 godina

Nisam neki obozavatelj Iphona, koristim android. Ali to sto radi Samsung je zaista glupo. Video sam onaj Samsung telefon koji je 90% iskopiran Iphone, smesno stvarno, pritom je uglancani plastikenac. Toliko dizajnera ima da urade opasan telefon, a oni kopiraju iPhone... sramota.

perazdeta

pre 12 godina

bio sam appleov fan ali mi se sve vise gade. pa sad, svaki mobilni ima tastaturu, da i to nije kradja dizajna? nesto sto lici nije isto priginalu. samo lici. nadam se da ce apple da plati dobro za ovo.

perazdeta

pre 12 godina

bio sam appleov fan ali mi se sve vise gade. pa sad, svaki mobilni ima tastaturu, da i to nije kradja dizajna? nesto sto lici nije isto priginalu. samo lici. nadam se da ce apple da plati dobro za ovo.

engineer

pre 12 godina

A za to vreme Apple ce da lepi jabucicu na procesore koji izlaze iz Samsungove fabrike i da ih ugradjuje u iPhone i iPad, kao sto je do sad i radio... Da su Apple proizvodi toliko superiorni po pitanju hardvera, ne bi im trebale ovakve tuzbe, nego njih boli sto ljudi mogu da kupe isti hardver po znatno manjoj ceni, jer ne pate od kompleksa da imaju jabucicu na svemu sto koriste...

zoran

pre 12 godina

a da je prvi proizvođač telefone (beše motorola?) počeo s podnošenjem tužbi svim drugim proizviđačima mobilnih telefona? tada su svi imali tastaturu, mikrofon, zvučnik..., prosto su bili slični ko jaje jajetu. ako tako gledamo na stvar, nećemo daleko dogurati.

Dejan

pre 12 godina

Profit, profit, profit... Vec su nekoliko puta tuzakali samsung i nista nisu postigli. A tek kad spomenemo da vecinu delova za iphone proizvodi samsung, mislim da seku granu na kojoj sede :)

Anakin

pre 12 godina

Odmah da naglasim da ne koristim nista ni od Apple ni od Samsung telefona/tableta ali od Appleovih tuzbi mi postaje muka. Prvo patenti, sto je, ruku na srce, iz laicke perspektive teze zakljuciti da li ima osnove ali je simptomaticno da se desava kada Android pocne bukvalno da jede trzistei, nakon toga, ova pateticna tuzba zbog kopiranja dizajna. Pa nije tablet automobil pa da svaki krasi neki specificni dizajn. Cak i mikser ima vise mogucnosti i slobode u dizajniranju. Sta na tabletu moze da se menja. Imas jednu tablu, vecu ili manju, i sa jedne strane touchscreen. Ako ima koje dugme, moze da se stavi na duzoj ili kracoj strani (ovo pruza veliku dizajnersku slobodu), i 4 coska koji mogu da budu zaobljeni a i ne moraju (sa ovim kreativnim mogucnostima nikad kraja). Ako pogledate malo bolje iPad2, Samsung Galaxy Tab, Asus Eee Slate, HP Slate 500, Viewsonic Viewpad, Motorola Xoom i, verovatno, more drugih noname tableta videcete da je sve to vrlo, vrlo slicno, bar sto se dizajna tice, koji je sad tema. Zasto onda Apple nije tuzio i sve ostale?

st.dragan

pre 12 godina

Ne razumem kako toliko neinformisani pojedinci prihvataju ulogu sudije i podržavaju Apple samo jer im se neki njihovi proizvodi sviđaju? O kakvom bre kopiranju pričamo kada je Apple svoju imperiju izgradio na plagijatima! Sve i svakog su tužili za sve i svašta, a BUKVALNO ni jednu stvar (osim tog dečjeg logotipa) nisu osmislili prvi! Prvi grafički OS nije Windows, ali NIJE ni MacOS. Nekoliko godina pre MacOS-a je postojalo nekoliko slabije reklamiranih sistema sa grafičkim desktopom, ikonicama itd!

Isto tako, 20 drugih kompanija bi Apple moglo da tuži zbog kopiranja njihovih MP3 plejera pomoću onog iPod-a, onda ko zna koliko njih bi moglo da tuži prevaranta Jobsa za iPhone, a onda dolazimo i do tableta. Pa ušljivi Microsoft je napravio tablet pre tog iPAD-a! O čemu bre pričamo!? Dizajn? Možda su trebali da se tuže i sa antičkim matematičarima zbog upotrebe geometrijskih oblika u to vreme? Pazi - Samsung napravio pravougaoni Tab... odakle im samo toliko beskrupuloznosti?

Što reče neko, počeće da tuže i za korišćenje sunca - ko se prvi setio da iskoristi sunce? Pa Apple naravno.

E nadam se da ovaj put neće na vreme ukapirati u kakvo kolo ulaze - tužba protiv MS-a je tek dečja igra u odnosu na Samsung. Ovaj put će polomiti zube i jedva čekam da to vidim.

iVladimir

pre 12 godina

Zaista ne razumem dizajnere Samsunga, kopiranje je prosto bestidno.
Pocelo sa S. Galaxy S ili kako se vec zove.....Izasao pre oko god i po, a trenutna verzija pomenutog telefona gledajuci spreda razlikuje se od iPhona 4 samo u grafickom krugu na "home" dugmetu, dok na iPhonu tradicijonalno stoji kvadrat.

http://www.gottabemobile.com/2011/01/13/samsung-galaxy-s-mini-looks-like-smaller-galaxy-s-meets-with-iphone-4/

Potrudio sam se i da nadjem link sa spornim smartphonom koji je, kako se cini samo zacetnik trenda plagijatorstva.
Licno nemam nikakav interes da zastupam Apple( iako sam Apple user :). Pre mi je smor ovde sto gigant poput Samsunga udara na najnize porive manipulacije kupaca. Tipa ok, nemam kintu za iPad, ali samsung ima proizvod koji izgleda gotovo isto.....Moj predlog bi bio da malo uzdrmaju mastu svojih dizajnera i izadju na trziste sa licno prepoznatljivim uredjaima....

Miki, Slo

pre 12 godina

Nisam korisnik Appla. Mislim da svako treba da koristi i plaća ono što želi ili mu je dostupno. U ovom slučaju sam potpuno na strani Appla. Ako SAMSUNG, kao jedan od najvećih i najuspešnijih proizvodjača elektronike na svetu, ne može da plati dizajnere i inženjere, da naprave vizuelno i sadržajno autentičan proizvod, onda neka propadne, a ne da bude jalovi plagijator. Svi proizvodjači sa dalekog istoka su obični plagijatori, od automobila do kućnih aparata, kao da tamo niko nema nimalo mozga da napravi nešto originalno. Zadnje originalno što sam video je Honda Civic, sa zaista fantastičnim dizajnom. Sve ostalo je copy-paste evropskih i američkih dizajnera.

Bane

pre 12 godina

U zavisnosti od trajanja ove zabrane mozemo da ocekujemo pad cene ovog proizvoda na trzistima gde prodaja nije zabranjena zato sto ce proizvodi namenjeni zapadno evropskom trzistu morati negde da se prodaju, a svakim danom vrednost im je sve manja i manja (npr. telefon koji je prosle godine bio najbolji i najnapredniji sada je samo prosek). Tako da svima koji su planirali da kupe ovaj samsungov tablet preporucujem da malo sacekaju, mozda ustede koju desetinu pa cak i stotinu evra! Mada, nase trziste je prica za sebe, ovde nista ne mora da bude onako kako nam se cini da bi trebalo...

Stjui

pre 12 godina

Najbolje bi bilo da neko patentira grid allign ikonica koje ima skoro svaki mobilni OS jos od prvih verzija Symbiana pa nadalje - to je ona stvar koju Apple fanboysi nazivaju "kradjom" Iphone dizajna od strane Androida (iako je ta ista stvar postojala jos dosta dosta pre), a potpuno ista prica moze da se primeni na Galaxy Tab i jos dosta drugih primera
Apple ocigledno hvata panika, ne zato sto im trenutno ide lose, vec zato sto znaju da nemaju nikakve sanse protiv Android tableta u skorijoj buducnosti, pa pokusavaju ovim bednim potezima da saseku gde jos mogu (interesantan podatak je da Galaxy Tab 10.1 imao incijalnu bolju prodaju nego Ipad2)
Ukratko - gotovi su, a to upravo pokazuju potezi poput ove bezvezne tuzbe

apple funboy

pre 12 godina

Zanimljiva je jos jedna stavka, samsung je pre ovog modela izbacio dva modela taba, koji nisu bili bolji od ipad-a, a svi lice jedan na drugi po svemu, I sada kada su izbacili bolji tab oni tuze.

Zika-Zmaj

pre 12 godina

Ko ima dve ruke, dve noge, dva oka... Odmah da mi se javi da mi plati odstetu, nikom necu dozvoliti da me kopira! Nikako ne mogu da razumem ljude koji podrzavaju Apple u ovoj situaciji. Pa kako danas napraviti tab ili tel. a da ne lici na drugi?? Tuzbe oko patenata su nesto sasvim drugo, tu treba zastititi intelektualnu svojinu.

brankobg

pre 12 godina

Zaboravili ste jednu "vaznu" stvar, a to je da performanse i moc hardware izvlaci sam software
a ne hardware.Dakle mozete da imate i i7 cpu a na njemu Win95 ili Unix-Solaris npr. ko ce po
vama biti "inteligentniji" i resavati brze zadate probleme ?
Sto se Apple tice iOS je kvalitetniji od Androida koji cake i nema "punu podrsku" za razlicite uredjaje.
Mozete se uveriti ako pogledate da malo , pa korisnici Samsunga , HTC , etc.. pocnu da se ZALE da nemaju
mogucnost update na noviju verziju , kako bi ste to nazvali ? Kupite telefon od 390eur (HTC Desire) i ne mozete da uradite upadte na najnoviju verziju Androida 2.3.5 Gingerbread.Licno kupio Samsung Galaxy i7500
pre 2god, platio 500eur , ostao na verziji 1.6 Donut. Sto se tice cena ne bih se slozio da je kupovina iphone
luksuz, u USA gde su plate 3000$ mozete kupti 5 iphone-a od jedne plate , ili recimo Svajcarskoj gde su plate 3000eur a iphone mozete uzeti za 600eur. (dakle 5 iphone-a) ili na otplatu u zavisnosti od pakete i mreze.
Da li mozete u Srbiji kupiti solidan smartphone bilo kog proizvodjaca za 60eur ako vam je plata 300eur ?
Sa naseg stanovnista to jeste "luksuz" , ali i MI smo luksuz sa stanovnistva Africkih zemalja , Egipta , koji imamo bilo kakve mob. telefone.
Uostalom imate i HTC Desire HD koji je ovde 600eur nije li on "luksuz" isto, a iphone4 mozete kupiti za 500eur na macserbia.Sto se tice komponenti proizvodjaca , pa pogledajte bilo koji laptop, desktop , videcete
da dominiraju 2 arhitekture Intel i AMD. A proizvodjaci su razliciti ,dell , hp , toshiba , ima li cega tu stranog ?
Kada Apple narucuje komponente od Samsung npr. Apple-ov hardware tim daje prototip-schemu , Samsung
je samo proizvodjac na liniji . Dakle NE uzima se Samsungov chip . --> "The Apple A4 is a package on package (PoP) system-on-a-chip (SoC) designed by Apple and manufactured by Samsung "
Uz sve to Apple ima licencu na "svoj" chip i nema govora o kopiji ili Samsungovom chipu , to je jednostavno
izrada po "dogovoru" . Ne bih imao nista protiv da imamo telefone slicnih oblika iphone-u , manjih cena ,
sa software koji pruza punu a ne delimicnu podrsku . Ako je slucaj da imate kopiju za "iste" (HTC Desire HD)pare sa softwareom delimicne podrske koji ce za 8meseci da zastari , bez mogucnosti update , pre bih izabrao original sa punom podrskom nekoliko godina . ;-)

Voja

pre 12 godina

Ne radi se ovde o zabrani, nego o privremenoj zabrani i ona se uvek pravno primenjuje kada sud nije siguran da prijava ne drzi "vodu". Naravno ne postoji ni teoretske sanse da im to prodje na pretresu cim se Samsungu dozvoli da obrazlozi tehnikalije koje naravno nemaju nikakve veze za ipad-om.
Razlog sto je Apple krenuo u ovu prljavu kampanju u koju ulazu ogromne pare nije kopiranje, nego zabrinutost. Novi Galaxy Tab 10.1 je bolji proizvod od iPad 2. Ima bolji ekran sa visom rezolucijom, 2 puta vise radne memorije, stereo zvucnike, laksi je i tanji.
Interesatno je da je pre par meseci Samsung vec izbacio Galaxy Tab 10.1 koji je 100% identican ovom modelu samo sto nije bio toliko tanak (sada taj model ima oznaku 10.1"V"). Apple se nista nije bunio. Cim je Samsung odlucio da ga "istanji" jos vise od iPad-a (ponavljam sve je ostalo identicno, ukljucujuci i dizajn) Apple se setio da ih kopiraju. Zakljucak izvucite sami.

puko pare...

pre 12 godina

"Ponosni" sam vlasnik iPod-a 80 GB, kupljen 2008. i placenog 300 evra. Koristio sam ga ukupno pa ne vise od 100 sati i evo sada stoji vec vise od godinu dana i skuplja prasinu. Muziku i radio trenutno slusam preko nokije xpress music sa mikro SD karticom od 2 GB... Razlog- jednostavnije prebacivanje fajlova preko bluetooth-a, bez komplikovanog iTunes-a, organizovanje muzike direktno preko telefona po fajlovima, a ne obavezno koriscenje kompjutera, sortiranje fajlova po nekakvim albumima stepenovanje zvezdicama i jos gomilu gluposti oko kojih nisam imao snage da se mlatim...

apple funboy

pre 12 godina

@apple funboys pisete kao da vam je Stiv ujak, koji crni patenti, svima je zasmetao rast prodaje android uredjaja, najvise apple-u koji sve manje moze da se bori svojim izgledom uredjaja I po nekom inovacijom (realno postoje dobra resenja od strane apple-a) I sada hoce prljavom igrom da ostane u igri, bar dok za mesec, dva ne izbace nove modele.

apple funboy

pre 12 godina

@brankobg 3gs nece imati ios5, zavrsio je na ios4 sto se tice podrske, kao sto je desire zavrsio na gingerbread-u..ni apple nije mutav po tom pitanju..reko si desire hd 600e, to je cena kod uvoznika kada se plati carina I pdv, ip4 sa ovim dazbinama plus veliki rabat od strane nesudjenog generalnog uvoznika kod nas bi iznosio mnogo vise od 600e, jedan od razloga zbog cega ga I nema kod nas.

Petrovic

pre 12 godina

Ma nigde se ne moze procitati vise gluposti nego ovde na ovim apple-antiapple komentarima. Necete vi nikada skupiti pare, nije drzava kriva, vase razmisljanje i stosta jos naopakog...

B

pre 12 godina

Evo jos jednog plagijata,samo ociglednijeg!!Kradu mnogi od apple i te kako,a ponajvise samsung.Sta ce pre da prave?Ves masinu ili tablet???
http://www.tvcskyshop.com/Product/ProductDetails.aspx?itemid=318

Miloš

pre 12 godina

Ukratko - gotovi su, a to upravo pokazuju potezi poput ove bezvezne tuzbe
(Stjui, 10. avgust 2011 15:15)

Mislim da ništa ne pokazuje bolje koliko su fandroidi van kontakta sa realnošću od ovog komentara. Napisati ovako nešto u danu kada je Apple prestigao Exxon i izbio na prvo mesto sa 337 MILIJARDI dolara market capa… stvarno ne znam šta čovek može da kaže na tako nešto. Ni manje ni više nego su ”gotovi”, pazi ti to.

iVladimir

pre 12 godina

Zaista ne razumem dizajnere Samsunga, kopiranje je prosto bestidno.
Pocelo sa S. Galaxy S ili kako se vec zove.....Izasao pre oko god i po, a trenutna verzija pomenutog telefona gledajuci spreda razlikuje se od iPhona 4 samo u grafickom krugu na "home" dugmetu, dok na iPhonu tradicijonalno stoji kvadrat.

http://www.gottabemobile.com/2011/01/13/samsung-galaxy-s-mini-looks-like-smaller-galaxy-s-meets-with-iphone-4/

Potrudio sam se i da nadjem link sa spornim smartphonom koji je, kako se cini samo zacetnik trenda plagijatorstva.
Licno nemam nikakav interes da zastupam Apple( iako sam Apple user :). Pre mi je smor ovde sto gigant poput Samsunga udara na najnize porive manipulacije kupaca. Tipa ok, nemam kintu za iPad, ali samsung ima proizvod koji izgleda gotovo isto.....Moj predlog bi bio da malo uzdrmaju mastu svojih dizajnera i izadju na trziste sa licno prepoznatljivim uredjaima....

dumpeverest

pre 12 godina

I oni su uvideli da je Samsungov Galaxy tab 10.1 bolji od iPad-a za skoro istu cenu... Ovaj potez od apple-a nije bas nesto profesionalno...

Miki, Slo

pre 12 godina

Nisam korisnik Appla. Mislim da svako treba da koristi i plaća ono što želi ili mu je dostupno. U ovom slučaju sam potpuno na strani Appla. Ako SAMSUNG, kao jedan od najvećih i najuspešnijih proizvodjača elektronike na svetu, ne može da plati dizajnere i inženjere, da naprave vizuelno i sadržajno autentičan proizvod, onda neka propadne, a ne da bude jalovi plagijator. Svi proizvodjači sa dalekog istoka su obični plagijatori, od automobila do kućnih aparata, kao da tamo niko nema nimalo mozga da napravi nešto originalno. Zadnje originalno što sam video je Honda Civic, sa zaista fantastičnim dizajnom. Sve ostalo je copy-paste evropskih i američkih dizajnera.

Ivca

pre 12 godina

Nisam neki obozavatelj Iphona, koristim android. Ali to sto radi Samsung je zaista glupo. Video sam onaj Samsung telefon koji je 90% iskopiran Iphone, smesno stvarno, pritom je uglancani plastikenac. Toliko dizajnera ima da urade opasan telefon, a oni kopiraju iPhone... sramota.

Miloš

pre 12 godina

Srbija večito žvaka za ludaka. Ili se prodaje nešto što je sporno u celom svetu (Samsung galaxy Tab 10.1) ili se ne prodaje nešto što je dostupno u celom svetu (iPhone). Sredine i "normalnih" tokova stvari NEMA.

perazdeta

pre 12 godina

bio sam appleov fan ali mi se sve vise gade. pa sad, svaki mobilni ima tastaturu, da i to nije kradja dizajna? nesto sto lici nije isto priginalu. samo lici. nadam se da ce apple da plati dobro za ovo.

staracstol

pre 12 godina

Pa ovaj odlepljeni Jobs će naći neki svoj patent i u bibliji, onda će crkve morati da mu daju deo profita il će on kupiti sudiju da i njih zabrani.

perazdeta

pre 12 godina

bio sam appleov fan ali mi se sve vise gade. pa sad, svaki mobilni ima tastaturu, da i to nije kradja dizajna? nesto sto lici nije isto priginalu. samo lici. nadam se da ce apple da plati dobro za ovo.

engineer

pre 12 godina

A za to vreme Apple ce da lepi jabucicu na procesore koji izlaze iz Samsungove fabrike i da ih ugradjuje u iPhone i iPad, kao sto je do sad i radio... Da su Apple proizvodi toliko superiorni po pitanju hardvera, ne bi im trebale ovakve tuzbe, nego njih boli sto ljudi mogu da kupe isti hardver po znatno manjoj ceni, jer ne pate od kompleksa da imaju jabucicu na svemu sto koriste...

brankobg

pre 12 godina

Zaboravili ste jednu "vaznu" stvar, a to je da performanse i moc hardware izvlaci sam software
a ne hardware.Dakle mozete da imate i i7 cpu a na njemu Win95 ili Unix-Solaris npr. ko ce po
vama biti "inteligentniji" i resavati brze zadate probleme ?
Sto se Apple tice iOS je kvalitetniji od Androida koji cake i nema "punu podrsku" za razlicite uredjaje.
Mozete se uveriti ako pogledate da malo , pa korisnici Samsunga , HTC , etc.. pocnu da se ZALE da nemaju
mogucnost update na noviju verziju , kako bi ste to nazvali ? Kupite telefon od 390eur (HTC Desire) i ne mozete da uradite upadte na najnoviju verziju Androida 2.3.5 Gingerbread.Licno kupio Samsung Galaxy i7500
pre 2god, platio 500eur , ostao na verziji 1.6 Donut. Sto se tice cena ne bih se slozio da je kupovina iphone
luksuz, u USA gde su plate 3000$ mozete kupti 5 iphone-a od jedne plate , ili recimo Svajcarskoj gde su plate 3000eur a iphone mozete uzeti za 600eur. (dakle 5 iphone-a) ili na otplatu u zavisnosti od pakete i mreze.
Da li mozete u Srbiji kupiti solidan smartphone bilo kog proizvodjaca za 60eur ako vam je plata 300eur ?
Sa naseg stanovnista to jeste "luksuz" , ali i MI smo luksuz sa stanovnistva Africkih zemalja , Egipta , koji imamo bilo kakve mob. telefone.
Uostalom imate i HTC Desire HD koji je ovde 600eur nije li on "luksuz" isto, a iphone4 mozete kupiti za 500eur na macserbia.Sto se tice komponenti proizvodjaca , pa pogledajte bilo koji laptop, desktop , videcete
da dominiraju 2 arhitekture Intel i AMD. A proizvodjaci su razliciti ,dell , hp , toshiba , ima li cega tu stranog ?
Kada Apple narucuje komponente od Samsung npr. Apple-ov hardware tim daje prototip-schemu , Samsung
je samo proizvodjac na liniji . Dakle NE uzima se Samsungov chip . --> "The Apple A4 is a package on package (PoP) system-on-a-chip (SoC) designed by Apple and manufactured by Samsung "
Uz sve to Apple ima licencu na "svoj" chip i nema govora o kopiji ili Samsungovom chipu , to je jednostavno
izrada po "dogovoru" . Ne bih imao nista protiv da imamo telefone slicnih oblika iphone-u , manjih cena ,
sa software koji pruza punu a ne delimicnu podrsku . Ako je slucaj da imate kopiju za "iste" (HTC Desire HD)pare sa softwareom delimicne podrske koji ce za 8meseci da zastari , bez mogucnosti update , pre bih izabrao original sa punom podrskom nekoliko godina . ;-)

Anakin

pre 12 godina

Odmah da naglasim da ne koristim nista ni od Apple ni od Samsung telefona/tableta ali od Appleovih tuzbi mi postaje muka. Prvo patenti, sto je, ruku na srce, iz laicke perspektive teze zakljuciti da li ima osnove ali je simptomaticno da se desava kada Android pocne bukvalno da jede trzistei, nakon toga, ova pateticna tuzba zbog kopiranja dizajna. Pa nije tablet automobil pa da svaki krasi neki specificni dizajn. Cak i mikser ima vise mogucnosti i slobode u dizajniranju. Sta na tabletu moze da se menja. Imas jednu tablu, vecu ili manju, i sa jedne strane touchscreen. Ako ima koje dugme, moze da se stavi na duzoj ili kracoj strani (ovo pruza veliku dizajnersku slobodu), i 4 coska koji mogu da budu zaobljeni a i ne moraju (sa ovim kreativnim mogucnostima nikad kraja). Ako pogledate malo bolje iPad2, Samsung Galaxy Tab, Asus Eee Slate, HP Slate 500, Viewsonic Viewpad, Motorola Xoom i, verovatno, more drugih noname tableta videcete da je sve to vrlo, vrlo slicno, bar sto se dizajna tice, koji je sad tema. Zasto onda Apple nije tuzio i sve ostale?

iwan

pre 12 godina

da lici-lici,al ne mozes sad da pravis tablet koji izgleda kao motokultivator :) , sta sad treba onaj koji je (lupam) izmislio mis ili tastaturu da zabrani svima da naprave nesto slicno..

st.dragan

pre 12 godina

Ne razumem kako toliko neinformisani pojedinci prihvataju ulogu sudije i podržavaju Apple samo jer im se neki njihovi proizvodi sviđaju? O kakvom bre kopiranju pričamo kada je Apple svoju imperiju izgradio na plagijatima! Sve i svakog su tužili za sve i svašta, a BUKVALNO ni jednu stvar (osim tog dečjeg logotipa) nisu osmislili prvi! Prvi grafički OS nije Windows, ali NIJE ni MacOS. Nekoliko godina pre MacOS-a je postojalo nekoliko slabije reklamiranih sistema sa grafičkim desktopom, ikonicama itd!

Isto tako, 20 drugih kompanija bi Apple moglo da tuži zbog kopiranja njihovih MP3 plejera pomoću onog iPod-a, onda ko zna koliko njih bi moglo da tuži prevaranta Jobsa za iPhone, a onda dolazimo i do tableta. Pa ušljivi Microsoft je napravio tablet pre tog iPAD-a! O čemu bre pričamo!? Dizajn? Možda su trebali da se tuže i sa antičkim matematičarima zbog upotrebe geometrijskih oblika u to vreme? Pazi - Samsung napravio pravougaoni Tab... odakle im samo toliko beskrupuloznosti?

Što reče neko, počeće da tuže i za korišćenje sunca - ko se prvi setio da iskoristi sunce? Pa Apple naravno.

E nadam se da ovaj put neće na vreme ukapirati u kakvo kolo ulaze - tužba protiv MS-a je tek dečja igra u odnosu na Samsung. Ovaj put će polomiti zube i jedva čekam da to vidim.

Dejan

pre 12 godina

Profit, profit, profit... Vec su nekoliko puta tuzakali samsung i nista nisu postigli. A tek kad spomenemo da vecinu delova za iphone proizvodi samsung, mislim da seku granu na kojoj sede :)

zoran

pre 12 godina

a da je prvi proizvođač telefone (beše motorola?) počeo s podnošenjem tužbi svim drugim proizviđačima mobilnih telefona? tada su svi imali tastaturu, mikrofon, zvučnik..., prosto su bili slični ko jaje jajetu. ako tako gledamo na stvar, nećemo daleko dogurati.

Stjui

pre 12 godina

Najbolje bi bilo da neko patentira grid allign ikonica koje ima skoro svaki mobilni OS jos od prvih verzija Symbiana pa nadalje - to je ona stvar koju Apple fanboysi nazivaju "kradjom" Iphone dizajna od strane Androida (iako je ta ista stvar postojala jos dosta dosta pre), a potpuno ista prica moze da se primeni na Galaxy Tab i jos dosta drugih primera
Apple ocigledno hvata panika, ne zato sto im trenutno ide lose, vec zato sto znaju da nemaju nikakve sanse protiv Android tableta u skorijoj buducnosti, pa pokusavaju ovim bednim potezima da saseku gde jos mogu (interesantan podatak je da Galaxy Tab 10.1 imao incijalnu bolju prodaju nego Ipad2)
Ukratko - gotovi su, a to upravo pokazuju potezi poput ove bezvezne tuzbe

Zika-Zmaj

pre 12 godina

Ko ima dve ruke, dve noge, dva oka... Odmah da mi se javi da mi plati odstetu, nikom necu dozvoliti da me kopira! Nikako ne mogu da razumem ljude koji podrzavaju Apple u ovoj situaciji. Pa kako danas napraviti tab ili tel. a da ne lici na drugi?? Tuzbe oko patenata su nesto sasvim drugo, tu treba zastititi intelektualnu svojinu.

Voja

pre 12 godina

Ne radi se ovde o zabrani, nego o privremenoj zabrani i ona se uvek pravno primenjuje kada sud nije siguran da prijava ne drzi "vodu". Naravno ne postoji ni teoretske sanse da im to prodje na pretresu cim se Samsungu dozvoli da obrazlozi tehnikalije koje naravno nemaju nikakve veze za ipad-om.
Razlog sto je Apple krenuo u ovu prljavu kampanju u koju ulazu ogromne pare nije kopiranje, nego zabrinutost. Novi Galaxy Tab 10.1 je bolji proizvod od iPad 2. Ima bolji ekran sa visom rezolucijom, 2 puta vise radne memorije, stereo zvucnike, laksi je i tanji.
Interesatno je da je pre par meseci Samsung vec izbacio Galaxy Tab 10.1 koji je 100% identican ovom modelu samo sto nije bio toliko tanak (sada taj model ima oznaku 10.1"V"). Apple se nista nije bunio. Cim je Samsung odlucio da ga "istanji" jos vise od iPad-a (ponavljam sve je ostalo identicno, ukljucujuci i dizajn) Apple se setio da ih kopiraju. Zakljucak izvucite sami.

puko pare...

pre 12 godina

"Ponosni" sam vlasnik iPod-a 80 GB, kupljen 2008. i placenog 300 evra. Koristio sam ga ukupno pa ne vise od 100 sati i evo sada stoji vec vise od godinu dana i skuplja prasinu. Muziku i radio trenutno slusam preko nokije xpress music sa mikro SD karticom od 2 GB... Razlog- jednostavnije prebacivanje fajlova preko bluetooth-a, bez komplikovanog iTunes-a, organizovanje muzike direktno preko telefona po fajlovima, a ne obavezno koriscenje kompjutera, sortiranje fajlova po nekakvim albumima stepenovanje zvezdicama i jos gomilu gluposti oko kojih nisam imao snage da se mlatim...

Petrovic

pre 12 godina

Ma nigde se ne moze procitati vise gluposti nego ovde na ovim apple-antiapple komentarima. Necete vi nikada skupiti pare, nije drzava kriva, vase razmisljanje i stosta jos naopakog...

apple funboy

pre 12 godina

Zanimljiva je jos jedna stavka, samsung je pre ovog modela izbacio dva modela taba, koji nisu bili bolji od ipad-a, a svi lice jedan na drugi po svemu, I sada kada su izbacili bolji tab oni tuze.

apple funboy

pre 12 godina

@apple funboys pisete kao da vam je Stiv ujak, koji crni patenti, svima je zasmetao rast prodaje android uredjaja, najvise apple-u koji sve manje moze da se bori svojim izgledom uredjaja I po nekom inovacijom (realno postoje dobra resenja od strane apple-a) I sada hoce prljavom igrom da ostane u igri, bar dok za mesec, dva ne izbace nove modele.

apple funboy

pre 12 godina

@brankobg 3gs nece imati ios5, zavrsio je na ios4 sto se tice podrske, kao sto je desire zavrsio na gingerbread-u..ni apple nije mutav po tom pitanju..reko si desire hd 600e, to je cena kod uvoznika kada se plati carina I pdv, ip4 sa ovim dazbinama plus veliki rabat od strane nesudjenog generalnog uvoznika kod nas bi iznosio mnogo vise od 600e, jedan od razloga zbog cega ga I nema kod nas.

Miloš

pre 12 godina

Ukratko - gotovi su, a to upravo pokazuju potezi poput ove bezvezne tuzbe
(Stjui, 10. avgust 2011 15:15)

Mislim da ništa ne pokazuje bolje koliko su fandroidi van kontakta sa realnošću od ovog komentara. Napisati ovako nešto u danu kada je Apple prestigao Exxon i izbio na prvo mesto sa 337 MILIJARDI dolara market capa… stvarno ne znam šta čovek može da kaže na tako nešto. Ni manje ni više nego su ”gotovi”, pazi ti to.

Bane

pre 12 godina

U zavisnosti od trajanja ove zabrane mozemo da ocekujemo pad cene ovog proizvoda na trzistima gde prodaja nije zabranjena zato sto ce proizvodi namenjeni zapadno evropskom trzistu morati negde da se prodaju, a svakim danom vrednost im je sve manja i manja (npr. telefon koji je prosle godine bio najbolji i najnapredniji sada je samo prosek). Tako da svima koji su planirali da kupe ovaj samsungov tablet preporucujem da malo sacekaju, mozda ustede koju desetinu pa cak i stotinu evra! Mada, nase trziste je prica za sebe, ovde nista ne mora da bude onako kako nam se cini da bi trebalo...

B

pre 12 godina

Evo jos jednog plagijata,samo ociglednijeg!!Kradu mnogi od apple i te kako,a ponajvise samsung.Sta ce pre da prave?Ves masinu ili tablet???
http://www.tvcskyshop.com/Product/ProductDetails.aspx?itemid=318