Prodato 350 miliona Windows 7 licenci

Windows 7, operativni sistem iz Microsofta koji je tokom ovog meseca uspeo da nadmaši XP po broju računara na kojima se koristi u Americi, zabeležio je novi rekord.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2011.

11:43

Default images

Za osamnaest meseci koliko je na tržištu, Sedmica je prodata u 350 miliona primeraka. Tokom prve godine prodato je 240 miliona licenci, a ostalih 110 u poslednjih šest meseci.

Osim toga, analitička kompanija IDC izveštava da je 90 posto kompanija u procesu prelaska na ovaj operativni sistem.

"Broj prodatih licenci je samo jedan od načina na koji možete ocenjivati uspeh na tržištu, ali meri se i zadovoljstvo i produktivnost korisnika Windowsa 7", navodi se u zvaničnom saopštenju, kao i to da kompanije koje su prešle na novi Windows, prema njihovim procenama, imaju uštedu od oko 140 dolara godišnje po računaru.

Poređenja radi, prethodnik Windowsa 7, operativni sistem pod nazivom Vista, prodat je u 180 miliona primeraka, za prvih osamnaest meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: