Firefox 4 u februaru

Nova finalna verzija Firefoxa bliži se datumu kada bi mogla da ugleda svetlost dana, bar ako je verovati informacijama koje su se pojavile na Mozillinoj mailing listi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2011.

10:00

Default images

"Strahovito naporno smo radili na Firefixu 4, i sada je vreme da se taj brod iskrca", rekao je Dajmon Sajkori iz Mozille, obraćajući se timu koji radi na ovom projektu.

On je rekao da postoji još 160 većih propusta koji treba da budu ispravljeni, a, prema njegovoj proceni, potrebno je oko šest nedelja da se taj broj smanji na oko 100, što je neophodno da bi se dostigao RC (release candidate) status.

U narednom periodu testiranje je ključna aktivnost, i Sajkori naglašava da je potrebna pomoć svakog pojedinca u testiranju. Osim toga, on je poručio svima koji rade na razvoju Firefoxa 4 da treba da budu ponosni, ali i da će, kada posao bude završen, "Firefox razbiti", rekao je on.

StatCounter je nedavno objavio da je Firefox najkorišćeniji browser u Evropi, sa 38,11 procenata u odnosu na 37,52, koliko ima Internet Explorer.

Dok ne izađe finalna, na zvaničnom sajtu moguće je preuzeti beta verziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: