Holandija ukinula zabranu pristupa za The Pirate Bay

Holandski žalbeni sud poništio je sudski nalog dat najvećim internet provajderima u Holandiji da zabrane pristupa sajtu za skidanje autorski zaštićenog materijala The Pirate Bay uz obrazloženje da je nemoguće da se to sprovede.

Tehnopolis

Izvor: Beta

Utorak, 28.01.2014.

15:41

Default images

Okružni sud u Hagu 2011. je naredio internet provajderima Ziggo i XS4ALL da blokiraju korisnicima pristup IP adresama povezanim s Pirate Bayom.

Sud se saglasio s organizacijom za zaštitu autorskog materijala Brein da se taj sajt često koristi za skidanje piratizovane muzike, filmova i kompjuterskih igara.

Pirate Bay sam ne skladišti te sadržaje, već daje linkove ka sadžjima koji hostuju korisnici na svojim kompjuterima, kao što su muzika, filmovi i igre.

Žalbeni sud u Hagu ukinuo je tu zabranu kao nepotrebno opterećenje za provajdera, pri čemu korisnici imaju drugi način da stignu do Pirate Baya ili da koriste druge sajtove sa sličnim sadržajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: