Kako napraviti Facebook Timeline?

Novi izgled profila na najpopularnijoj svetskoj društvenoj mreži još nije dostupan svima. Ali, to ne znači da ne možete sami zaviriti iza kulisa.

Tehnopolis

Izvor: T-Portal, Blogsdna

Petak, 23.09.2011.

16:11

Default images

Izvršni direktor Facebooka, Mark Zakerberg, najavio je potpunu rekonceptualizaciju profila na popularnoj društvenoj mreži. Tu bi promenu trebalo da donese Timeline.

Umesto jedne kolone sa postovima sada ćete videti vremenski sled događaja iz života, koji će sadržati fotografije i druge novosti, od sadašnjeg vremena pa unazad, sve do trenutka kada ste se prvi put ulogovali na Facebook.

Onaj ko to bude gledao moći će da klikne na bilo koju godinu i dobije pregled onog što se tada događalo.

Facebook automatski bira najvažnije priče i označava ih plavom tačkicom, a sive predstavljaju skrivena obaveštenja, koja možda i nisu tako važna.

Javnosti će postati dostupan u narednih nekoliko nedelja. No, već se sad možete poigrati s novim izgledom. Evo kako to možete učiniti:
  • Posetite stranicu Facebook Developer i odobrite pristup svom korisničkom nalogu.
  • Kliknite na dugme 'Create New App' u gornjem desnom uglu. Kad se pojavi prozor 'New App', dajte svojoj aplikaciji ime i naziv prostora. Bilo koje ime će poslužiti. Prihvatite politiku privatnosti platforme i kliknite 'Continue'. Biće potrebno da potvrditi da zaista koristite svoj korisničkim nalog na Facebooku, pa neka vam pri ruci bude kreditna kartica ili mobilni telefon (tražit će broj).
  • Nakon što uz pomoć aplikacije CAPTCHA potvrdite da niste mašina, doći ćete na stranicu podešavanja svoje nove aplikacije. Ne dogodi li se to automatski, kliknite na dugme 'Edit App' u gornjem desnom uglu.
  • Zatim, kliknite na link Open Graph u levom navigacionom stubcu i odredite akciju za novu aplikaciju u za to predviđenom prostoru na desnoj strani.
  • Možete upisati šta god želite (na primer 'view' u prvo polje i 'photos' u drugo).
  • Kliknite 'Get Started'.
  • I to je to. Možda će se pojaviti obaveštenje o grešci, no ignorišite je.


Idite na svoju početnu stranicu na Facebooku. Nakon nekoliko minuta trebalo bi da vas dočeka pozivnica za novi Facebook Timeline Beta.

Ukoliko vam treba dodatna pomoć možete potražiti neko od upustva na YouTubeu, a ako vam se ne žuri da svoj profil pretvorite u Timeline, jednostavno sačekajte da Facebook svim korisnicima uvede ovu opciju.

Detaljnije informacije o tome koje novine je Facebook predstavio na sinoćnjoj konferenciji možete potražiti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: