Slovenci dolaze u “grad koji ne spava”

Na Sajmu odmora u Ljubljani, turističku ponudu su predstavile Turistička organizacija Srbije, Beograda i Vojvodine. Za taj štand je vladalo veliko zanimanje, tako da su organizatori već posle dva dana morali da počnu da štede pripremljene materijale, iako su ih prema rečima Vesne Nadj, iz Turističke organizacije Beograda, pripremili bar onoliko koliko ih se nosi i na londonski sajam te vrste.

Info

Izvor: B92, Jelica Greganoviæ

Ponedeljak, 27.03.2006.

14:13

Default images

"Slovenci su prema statistikama najbrojniji gosti u Beogradu", a njihov broj iz godine u godinu raste. Prošle godine se samo broj slovenačkih gostiju, koji su odseli u beogradskim hotelima povećao za 33 odsto, da bi u januaru ove godine, porastao za još 16 odsto. "Pored očekivanog velikog zanimanja mladih za "grad koji ne spava", na ljubljanskom sajmu je porastao i broj starijih Slovenaca, koji se sve više raspituju za turističke ponude srpskih banja", izjavila je Vesna Nadj za B92.

Posebno veliko interesovanje u Sloveniji vlada za proslave Nove godine u Beogradu, ali sve više raste broj onih koji se interesuju za aranžmane produženog vikenda. Posle uređivanja kampa na Adi Ciganliji, Beograd ove godine može da ponudi i letovanje, ali i usluge obnovljenih hostela, za koje se prema očekivanjima najviše interesuju mladi Slovenci, koje u Beograd posebno privlači noćni život, koga u Ljubljani skoro i da nema.

Pored Beograda, koji je proverena turistička ‘”Meka” Slovenaca, posebno zanimanje postoji za festival trubača u Guči, ali i za novosadski muzički festival Exit. "Zbog toga i Beograd ulaže sve više u manifestacijski turizam, trudeći se da ponudi sve veći broj festivala i sajmova", kaže Vesna Nadj i dodaje da je u tom kontekstu za Beograd posebno značajna i preporuka vodećeg čoveka Asocijacije evropskih karnevalskih gradova, g.Van Den Krona koji je posle prošlogodišnje posete Beogradu dao preporuku za uključivanje u ovu asocijaciju, ali i proglašavanje Beograda Gradom budućnosti južne Evrope od strane Fajnanšel Tajmsa.

"Da turistički interes nije jednostran, govori i činjenica da se Turistički savez Slovenije već sprema za predstavljanje na Sajmu turizma u Beogradu", izjavila je Vesna Nadj i dodala da će slovenačka turistička ponuda biti predstavljana svih sedam dana sajma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: