Otvoreno postrojenje Meser-Tehnogasa

Kompanija Meser-Tehnogas pustila je u Smederevu u rad postrojenje za proizvodnju tehničkih gasova za industriju, u čiju izgradnju je uloženo 44 miliona evra, što će omogućiti da železara Ju-Es stil Srbija pokrene još jednu visoku peć i tako poveća proizvodnju i izvoz.

Info

Izvor: Beta

Petak, 06.10.2006.

19:04

Default images

"Ponosan sam što u Smederevu otvaramo jedno od najvećih postrojenja u Evropi za razlaganje vazduha i što je to jedna od najvećih investicija u ovoj godini", rekao je ministar finansija Mlađan Dinkić.

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić smatra da ulaganje nemačke kompanije Meser u Srbiji predstavlja dokaz da srpska privreda jača i da raste poverenje stranih investitora. "Strane direktne investicija u Srbiji trebalo bi da dostignu četiri miljarde dolara u 2006. godini što je na približno ukupnom iznosu ulaganja u prethodne tri godine ukupno", kaže Jelašić.

Kompanija Meser-Tehnogas će iz novog postrojenja prevashodno snabdevati kompaniju Ju-Es stilm Srbija tečnim kiseonikom, azotom i argonom, a planiran je izvoz i za potrebe industrije na čitavom Balkanu.

Porodičnu kompaniju Meser osnovao je 1898. deda sadašnjeg vlasnika kompanije Štefana Mesera, a trenutno je među najvećim proizvođačima tehničkih gasova i ima 33 fabrike u svetu. Kompanija u Srbiji posluje od 1997. godine, u prošloj godini imala je prihod od 2,1 milijarde dinara na srpskom tržištu, a u 2006. predviđa rast prihoda za više od 30 odsto, na 2,8 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: