F4: De Kolo odveo CSKA u novo finale Evrolige!

Moskovski CSKA prvi je učesnik finala fajnal-fora Evrolige u Berlinu.

Izvor:

Petak, 13.05.2016.

18:00

F4: De Kolo odveo CSKA u novo finale Evrolige!
Getty Images

'Armejci' su, lakše nego što se očekivalo, savladali Lokomotivu Kubanj 88:81, pa će u nedelju od 20 časova igrati sa boljem iz duela Fenerbahčea i Laboral Kuče – koji je na programu od 21 čas.

Šestostruki evropski šampion će tako igrati u svom šestom finalu u poslednjoj deceniji, u nadi da će posle osam godina vratiti evropsku krunu u glavni grad Rusije, dok Lokosima za utehu ostaje okršaj za treće mesto.

Ekipa Dimitrisa Itudisa sjajno je otvorila meč, serijom 9:0, da bi tokom celog toka meča održavala dvocifrenu prednost. Ona je u jednom trenutku iznosila i 18 poena, a tim iz Kubanja je tek u nekoliko navrata uspevao da se koliko-toliko približi.

Međutim, CSKA je svaki put imao odgovor, uključujući i u samom finišu, odbijajući nalete rivala za potpuno zasluženo slavlje na kraju.
Getty Images
Moskovljane je predvodio maestralni Nando de Kolo sa 30 poena (9/14 za dva, 2/4 za tri), četiri asistencije i tri skoka, a najveću podršku imao je u Vitaliju Fridzonu koji je ubacio 13 (3/3 za dva, 2/3 za tri).

Andrej Voroncevič i Viktor Hrijapa dodali su po devet, dok je naš Miloš Teodosić za nešto manje od 25 minuta na parketu zabeležio osam poena (0/1 za dva, 2/4 za tri) i šest uspešnih dodavanja.

U ekipi Jorgosa Barcokasa najviše se istakao Malkom Dilejni sa 26 poena (1/7 za dva, 4/9 za tri) i četiri asistencije. Dontej Drejper ubacio je 17, Entoni Rendolf upisao je 13 uz 11 skokova, dok je dvocifren učinak imao još Rajan Brekof sa 12 poena.

Detaljnu analizu onoga što nas sve čeka u glavnom gradu Nemačke pročitajte u temi našeg Saše Ozma.
Getty Images
'Armejci' su silovito otvorili susret, iskoristivši smušenost rivala da steknu osetniju prednost već na startu. Nando de Kolo i Kori Higins inicirali su seriju, a završio je Kajl Hajns za 9:0. Ipak, Malkom Dilejni je svojim individualnim kvalitetom malo povratio Lokose, ubacivši pet vezanih poena (11:5). Nije ekipa iz Kubanja iskoristila period u kom je bila bolja, a CSKA je ulaskom Miloša Teodosića ponovo zaigrao brže i posle deset minuta igre stekao 11 poena prednosti – 23:12.

Dontej Drejper otvorio je drugu četvrtinu dvojkom i trojkom, da bi zatim njegovi saigrači propustili nekoliko prilika da još više približe Lokomotivu i u potpunosti je rezultatski vrate u meč (23:17). S druge strane, CSKA nije mogao da pogodi u prvih 180 sekundi igre, pa je Dimitris Itudis morao da reaguje tajm-autom. Posle uspešno izvedenih bavanja od strane Dilejnija Lokomotiva je prišla na četiri poena zaostatka, ali su onda Andrej Voroncevič i Hajns preuzeli stvar u svoje ruke, pa je CSKA ubrzo ponovo imao dvocifrenu prednost. Do kraja prvog poluvremena nije bilo obrta, pa je moskovski tim na odmor otišao sa dvocifrenom prednošću – 47:37.
Getty Images
Nije Itudisova ekipa menjala recept iz prvog poluvremena, pa je posle pogodaka De Koloa i Voronceviča ponovo bilo +15. Zatim, kao i u prvih 20 minuta, Dilejni preuzima odgovornost i sa dve uzastopne trojke spušta svoj tim na jednocifreni zaostatak (52:45). Ali, CSKA i ovoga puta ima odgovor, a naš Miloš Teodosić odgovara istom merom, tačnije trojkom i dvojkom, a posle pogotka De Koloa van linije 6,75 Jorgos Barcokas traži minut odmora (58:49). Nastavila je Lokomotiva sa agresivnim pristupom, prišla u jednom trenutku i na svega šest poena minusa, ali su Moskovljani ponovo imali odgovor i tako sačuvali dvocifrenu prednost pred poslednjih deset minuta igre – 69:59.

Igrači CSKA ništa nisu prepuštali slučaju, pa su na agresivnost odgovorili agresivnošću, a fenomenalni De Kolo nastavio je da ih nosi ka novom finalu elitnog takmičenja. Njega su ispratili Viktor Hrijapa i Vitali Fridzon za novu maksimalnu prednost 'Armejaca', na šest minuta do kraja (78:62). Lokomotivi nije ostalo ništa drugo nego da šutevima za tri poena pokuša da se vrati u susret, ali nisu mogli da pogode gotovo ništa. Ipak, posle nekoliko grešaka CSKA Lokosi su uhvatili priključak i prišli na sedam poena minuta, na trideset sekundi do kraja, ali je to bilo sve što su uspeli da urade, pa su se Moskovljani potpuno zasluženo plasirali u novo finale Evrolige – 88:81.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: