Španci tvrde: Kosta već Čelsijev

Fudbaler madridskog Atletika Dijego Kosta navodno je dogovorio prelazak u Čelsi na kraju sezone, tvrde španski mediji.

Izvor: JT

Petak, 02.05.2014.

18:52

Default images

Kosta je bio prvi pik Žozea Murinja u predstojećem prelaznom roku, a izgleda da su ga ‘plavci’ osigurali ranije.

Prema izvorima španskih medija, Čelsi je osigurao Kostu time što je pristao da plati 32 miliona funti za njega, odnosno baš onoliko kolika mu je bila klauzula u ugovoru.

Kosta je takođe sa Čelsijem dogovorio sve lične uslove petogodišnjeg ugovora, a transfer će biti zvanično potvrđen na kraju sezone.

Isti izvori tvrde da će Kosta primati 200.000 funti nedeljno na “Stamford Bridžu”, a da se u Čelsiju nadaju da će na leto prodati Fernanda Toresa i Samjuela Etoa, koji su među najplaćenijim igračima, i tako osloboditi kasu.

Kosta je, inače, bio jedan od junaka trijumfa Atletika nad Čelsijem sa 3:1 u Londonu i plasmana u finale Lige šampiona.

Atletiko će se u finalu, 24. maja u Lisabonu, sastati sa gradskim rivalom Realom, a izabranici Dijega Simeonea imaju šansu i za titulu u Primeri. ‘Jorgandžije’ na čelu tabele imaju 88 bodova, četiri više od Barselone, a šest od Reala, s tim da ‘kraljevski klub’ ima utakmicu manje. Do kraja sezone ostala su tri kola, a Atletiko u nedelju od 17 časova gostuje Levanteu u Valensiji.

Kosta je ove sezone na 43 utakmice postigao 35 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: