Čutura: "Ovo je veličanstveno"

Rukometni reprezentativac Srbije Dalibor Čutura rekao je da je njegova ekipa napravila veličanstven uspeh plasmanom u polufinale EP.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 23.01.2012.

22:54

Default images

"Ovo je veličanstveno, spremali smo se za ovo. Drago mi je što se polufinale desilo baš u Srbiji. Očekivanja su nam velika, želimo zlato, ali osnovni cilj nam je ostvaren".

Desno krilo Rajko Prodanović rekao je da još nije svestan šta se dogodilo i dodao je: „Hvala publici i celoj Srbiji što je bila uz nas. Idemo dalje, ne smemo da stajemo. Izuzetno smo motivisani".

Bek Žarko Šešum rekao je da očekuje da će publike u polufinalu biti još više jer on i njegovi saigrači zaslužuju ovakvu podršku.

"Borili smo se dobro do samog kraja, dobro igrali odbranu. Doveli smo srpski rukomet u sam svetski vrh. Malo ćemo da uživamo, pa da se spremamo za sledeći meč i polufinale. Biće teško, ali obećavam daćemo se boriti za svaku loptu".

Pivotmen Rastko Stojković izjavio je da je plasman u polufinale početak velikog sna.

“Presrećan sam, ali ne smemo da se opuštamo, još ništa nije gotovo. Ovo je tek početak sna kojeg sanjamo već duže vreme. Večeras ćemo da proslavimo pobedu i sjajan uspeh, a od sutra nas očekuje nastavak takmičenja“.

Vujin: "Očekujem haos u Areni"

Golman Darko Stanić ponovo je briljirao na golu sa 16 odbrana.

"Da nam je neko pričao da će Srbija izboriti plasman u polufinale, ne bih mu verovao, samo bih se nasmejao. Ovaj veliki uspeh je posledica požrtvovanosti. Mi ginemo na terenu, dajemo zadnji atom snage, u suštini na prvenstvu nema previše nadigravanja, reprezentacije se bore za svaki centimetar terena, za svaku loptu. Ko više ostavi srce na terenu i izdrži psihički duže od protivnika, na kraju pobeđuje“.

U ključnim trenucima meča ponovo je proradio desni bek Marko Vujin, koji je susret završio sa pet golova u mreži Šveđana.

„Ovo je veliki uspeh, četiri dana pre polufinala ostvarili smo plasman među najbolje ekipe. Imamo vremena da se spremimo. Rano je pričati o mogućem protivniku, ali sa bilo kime da se sastanemo neće biti lako. Očekujem da će u petak biti haos u Areni”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: