Lukić: "Imamo tim za Ligu Evrope“

Prvi čovek Crvene zvezde Vladan Lukić rekao je da crveno-beli imaju tim za plasman u Ligu Evrope ove sezone.

Izvor: B92, zurnal.rs

Četvrtak, 28.07.2011.

09:17

Default images

Zvezda put ka tom takmičenju počinje u trećem kolu protiv Ventspilsa, a prvi meč sa letonskim predstavnikom na programu je u četvrtak od 18 časova.

Ulazak u grupnu fazu Lige Evrope u ovoj sezoni je, pored osvajanja titule, osnovni cilj iz programa koji je u maju 2009. zacrtao Lukić preuzimajući funkciju predsednika. Na pitanje da li je Zvezda spremna za taj izazov, Lukić je rekao:

"Nadam se da jeste. Ekipa je sazrela, većina igrača je određeni period zajedno, dobili smo neophodna pojačanja. Nadam se da će sve biti u redu. Zvezda, nije to fraza, u svaku utakmicu ulazi sa ciljem da pobedi. Bez obzira ko je protivnik. Tako će biti i sada. U Evropi nema opuštanja, mora da se ceni svaki rival, ali iskreno se nadam da smo bolji od Letonaca“.

Od kako je Lukić na čelu Zvezde tim je u kvalifikacijama za Ligu Evrope zastao na drugom i prvom stepeniku, ali se sada svi nadaju da će biti ’treća sreća’.

"Rado bih da prihvatim tu teoriju. U prvoj nam je ponestalo sreće, u drugoj nismo se dobro pripremili za izlazak u Evropu. Nadam se da ćemo u ovom trećem pokušaju imati i sreće, ali verujem da smo izvukli i pouke i daćemo biti pravi“, naglasio je Lukić.

Ekipa je osvežena, ali Lukić ne isključuje mogućnost pojačanja za četvrtu rundu, kao i eventualni ulazak u Ligu Evrope.

"Crvena zvezda je napravila dobar tim. Nećemo nikog potceniti, ali ovaj tim daje poverenje da može da igra sa svakim. Da li ćemo dovesti bilo koga? To mora da bude stvarno neko ko je vredan pažnje. U ovom momentu nije lako doći do takvog profila igrača. Igrači koje imamo poseduju ozbiljan kvalitet, ovaj tim je realnost, jedino ako neko ode, što nije nemoguće, dovešćemo zamene. Mogući su odlasci pogotovo ako budemo dobro odigrali u Evropi, jer prelazni rok traje čitav avgust“, rekao je prvi čovek Zvezde.

Prošlo je 30 dana od pokretanja inicijative za promene u srpskom fudbalu, koja je odbijena, čeka se sledeći korak Zvezde.

"Zvezda je očigledno ukazala na prave stvari. Jedini ozbiljno radimo i dajemo prave ideje, na što ukazuju glasna razmišljanja FSS da sledeće godine uvede baraže u nekim stepenima takmičenja, a vidimo i da dolazi do reorganizacije u rukovođenju ligom po pitanju suđenja. Mislim da smo i na taj način dali doprinos srpskom fudbalu, što nam je i bio cilj“, objasnio je Lukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: