'Crno-beli' razočarani rezultatom

Fudbaleri Partizana počeli su dvomeč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona rezultatski neuspešno ali su odigrali dobro.

Izvor: AK

Sreda, 27.07.2011.

16:58

Default images

'Crno-beli' su u Genku izgubili od istoimenog belgijskog šampiona rezultatom 2:1 iako su vodili posle 65 minuta igre, a drugi gol primili u sudijskoj nadoknadi vremena.

Revanš je na programu za sedam dana, fudbaleri belgijskog prvaka su posle meča rekli da su svesni šta ih čeka a igrači Partizana moraće, ako žele u plej-of, da pobede rezultatom 1:0 ili sa dva gola razlike.

“Posle svega što smo videli na utakmici mislim da smo mi ta ekipa koja treba da bude nezadovoljna rezultatom. Mislim da smo, ako ne ravnopravni bili malo bolji. Imali neke povoljne šanse, poveli 1:0, držali igru, kontrolisali, i onda su nas pobedili sa dva kiksa koja su fudbaleri Genka pretvorili u dva gola. Ako prikažemo ovu igru u revanšu, uz pomoć naših navijača, imamo čemu da se nadamo“, rekao je posle meča kapiten Saša Ilić.

Zbog kartona u revanšu neće igrai Stefan Babović i Vladimir Jovančić, ali najveću pomoć kapiten očekuje od navijača od kojih očekuje da napune stadion u Humskoj.

“Partizan dosta zavisi od Babovića i Jovančića, ali šta je tu je. Nesmotreno su dobili kartone pa ćemo morati bez njih da igramo u Beogradu. Ja se uzdam u pun stadion, pozivan sve navijače Partizana da nam pomognu, sigurno će njihova pomoć biti od izuzetnog značaja da prođemo Genk“, smatra Ilić.
www.partizan.rs
Iako je Genk slavio u prvom meču, mnogo su očekivali mnogo bolju igru od šampiona Belgije. "Crno-beli" su bili bolji, ali ni to nije bilo dovoljno za bolji rezultat.

“Šampion Belgije je svakako ekipa za respekt. Mi smo se postavili onako kako je trener Stanojević rekao i mislim da smo ispoštovali sve njegove zahteve izuzev par pojedinačnih grešaka. Odigrali smo utakmicu na dosta zavidnom nivou“, rekao je kapiten.

Odbrana Partizana odlično je igrala veći deo meča, zaustavljala sve napade rivala, neutralisala njihovog najboljeg strelca, ali je sa dva kiksa omogućila pobedu domaćinu. Time je razočaran i Vladimir Volkov.

“Ima li smo loptu u posedu u poslednjih desetak minuta stalno. Ni mi nismo želeli mnogo da rizikujem. Imali smo rezultat koji je dovoljan. Mislili smo da ako se stvori neka prilika u finišu da pobedimo, ako ne i ovako smo bili zadovoljni rezultatom. Ali nam se desio taj kiks u poslednjem minutu tako da se kući vraćamo nezadovoljni“, rekao je levi bek Partizana.

“Mi smo 90 minuta radili ono što smo se dogovorili, što smo hteli, što smo naumili. Držali smo loptu u posedu, imali smo sve. Igrača više, rezultat od 1:0, pa čak i 1:1, sve smo izgubili. Mislim da će nam se sve vratiti u Beogradu jer smo zaslužili da prođemo ovu ekipu“, dodao je Volkov koji veruje da je Partizan bolji od šampiona Belgije.

“Ne znam šta bih rekao za ekipu Genka. Ne može da se potceni ni jedan šampion zemlje pa ni Genk. Mislim da smo bolja ekipa, držali smo loptu na njihovom terenu. Nadam se da će se ova sreća koja nam je ovde nedostajala vratiti na našem terenu“, zaključio je Volkov.
www.partizan.rs
Golman 'crno-belih' Vladimir Stojković nije imao mnogo posla u većem delu meča, ali se nejgova mreža ipak zatresla dva puta.

“Imali smo loptu u nogama, ali eto zadesilo nas je par malera. Dali smo gol na vreme. Ne znam kako da okarakterišem ovo, možda kao neku nesreću. Svakako da je ovo dobar rezultat za nas, za revanš, nadam se pred punim tribinama“, rekao je Stojković.

Nekadašnji reprezentativac je u poznat kao odličan penal golman, ipak, nije uspeo da zaustavi udarac Vosena.

“Ne znam šta mi se dogodilo. Razmišljao sam od početka da krenem desno, ne znam šta mi je bilo da odem levo. Ne znam, da li zato što sam mu u očima video da će tamo, mislio sam da će neka caka ali ispostavilo se da nije“, razočaran je Stojković.

Partizan je u najmanju ruku zaslužio remi, kontrolisao je igru u finišu, ali je u poslednjem minutu Stojković ipak savladan ponovo.

“Trebalo je ta poslednja dva minuta da držimo loptu, da ne igramo ništa. Ispostavilo se da su oni odigrali 2-3 duge lopte, nama je pala koncentracija i to se desilo. U prvom momentu sam pomislio da će da preleti gol, da nismo valjda toliko malerozni, ali nije bilo tako“.
www.partizan.rs
Sportski direktor Mladen Krstajić smatra da je sve otvoreno u revanšu, te da ne treba kriviti Babovića (crveni karton) i Tomića (penal) zbog grešaka koje su možda bile i ključne u meču.

“Nije lako igrati protiv Genka. Ekipe su podjednake, sve je otvoreno, videćemo šta će biti o Beogradu. Ne treba sve lomiti preko kolena. Momci su uradili šta su uradili, mislim da nisu imali zle namere, ne treba dizati tenziju oko toga“, rekao je Krstajić.

Revanš meč Partizana i Genka igra se za sedam dana, u sredu 3. avgusta na stadionu 'crno-belihć u Humskoj 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: