EL: Himki pobedio Prokom

Košarkaši Himkija pobedili su Aseko Prokom sa 82:76 u prvoj utakmici grupe A Evrolige.

Izvor: B92

Sreda, 20.10.2010.

20:36

Default images

Iako do samog kraja nije uspeo da definitivno prelomi meč, domaći tim je sve vreme bio u vođstvu i zasluženo je slavio.

Najefikasniji u Prokomu bio je Gidens sa 20 poena (10sk.), a Juing je ubacio 18. Bivši košarkaš Partizana Ratko Varda za Prokom je dao 17 poena (6-10 iz igre, 4sk.), dok je nekadašnji igrač Zvezde i FMP-a Filip Videnov ubacio 6. Kit Lengford predvodio je pobednike sa 17 poena, Fridzon je postigao 13, a Planinić 12.

Ekipa Serđa Skariola je već u šestom minutu stvorila dvocifrenu prednost trojkom Monje, ali su se gosti brzo vratili u igru.

Po tom šablonu protekao je i ostatak utakmice – Himki bi stvorio prednost 5-10 poena, Poljaci bi uspevali da nakodnade zaostatak, ali ne i da prestignu domaćina.

Poslednju priliku da naprave prokret gosti su imali na minut pre kraja posle trojke Jagle za 79:76. Imao je Prokom i napad, ali je Gidens pogrešio, pa je Lengford sa linije penala osigurao trijumf Himkiju.

U ostalim mečevima grupe A u četvrtak se sastaju Žalgiris – Partizan i Kaha Laboral – Makabi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: