Studenti strelci ne putuju na SP

Srpska studentska reprezentacija u streljaštvu otkazala je učešće na Šampionatu sveta u Vroclavu zbog nedostatka novca.

Izvor: B92

Utorak, 07.09.2010.

12:59

Default images

Srbiju je na šampionatu trebalo da predstavlja sedmoro strelaca i dva trenera, predvođeni svetskom šampionkom i vicešampionkom Zoranom Arunović.

Šampionat sveta u streljaštvu biće održan u poljskom Vroclavu od 15. do 19. septembra.

Teška srca doneli smo ovakvu odluku, žao nam je takmičara, ali Univerzitetski sportski savez Srbije, nije dobio sredstva od Ministarstva omladine i sporta Srbije za ovo takmičenje“, rekao je generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije Nenad Petković.

Petković je rekao da SSS nije mogao da finansija učešće mladih strelaca.

Naš savez ne sme, a i ne može, da finansira učešće, jer sa jedne strane nema novca i u velikim je dugovima, a sa duge strane ne postoji mogućnost da se taj izdatak opravda, jer ovo takamičenje nije u programu Streljačkog saveza Srbije koji se finansira iz budžeta“, rekao je Petković.

Univerzitetski sportski savez Srbije planirao je 300.000 dinara, ali Ministarstvo omladine i sporta Srbije nije do juče, do kada je bio rok za konačnu prijavu ekipe, taj novac prosledilo i Petković je morao da otkaže učešće.

Bilo je planirano da u utorak 7. septembra u Ambasadi Poljske sredimo dokumentaciju za oružje, a i to košta jer je prema propisima taksa za svakog strelca 60 evra. I 300.000 dinara, da je stiglo, bilo bi nedovoljno za sedmoro učesnika, verovatno bi selektor Zoran Stojiljković, sa kojim sam se konsultovao i oko otkazivanja, morao da skrati spisak“, dodao je Petković.

Na drugom studentskom Šampionatu sveta u Pekingu 2008. srpski studenti osvojili su tri srebrna trofeja: Milenko Sebić u trostavu MK puškom, ženska reprezentacija Srbije MK pištoljem u sastavu Zorana Arunović, Jasmina Grgić i Aleksandra Ristović i muški tim vazdušnim pištoljem u kome su gađali Dimitrije Grgić, Damir Mikec i Duško Petrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: