LŠ: Inter – Barselona (20.45h)

Utakmicom u Milanu između Intera i Barselone u utorak počinje polufinale Lige šampiona.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 19.04.2010.

22:04

Default images

Aktuelni šampion Barselona je zbog zatvorenih aerodroma u Italiju putovala 14 sati autobusom. Katalonci žele da uđu u istoriju i postanu prvi tim u istoriji takmičenja koji je odbranio titulu. S druge strane, Inter je poslednju titulu osvojio 1965, a Žoze Murinjo tvrdi da 'neroazuri' nikad nisu bili jači.

Liga šampiona, polufinale:
utorak: Inter (Italija) - Barselona (Španija)
sreda: Olimpik Lion (Francuska) - Bajern (Nemačka)
Beta
Dva tima su se već susrela ove sezone u Ligi šampiona. Na 'Đuzepe Meaci' nije bilo golova, dok je Barsa u revanšu lako pobedila sa 2:0.

"Barsa je zaslužila pobedu u novembru. Tada su bili jednako snažni kao i sada, ali smo mi znatno jači nego pre. Ne smeta mi što ih fudbalska javnos smatra favoritima, ali mislim da imamo podjednake šanse. Ono što mi smeta je što se o utakmici priča kao o finalu, finalu koje će se igrati u Madridu u maju. Lion i Bajern imaju iste šanse da osvoje trofej kao i mi", istakao je trener Intera Žoze Murinjo.

Murinjo nije izgubio meč na domaćem terenu od 23. februara 2002. godine kada je prvi i poslednji put poražen na svom terenu dok je vodio Porto (3:2 Beira Mar). Od tada je Murinjo vodio Porto, Čelsi i Inter do 134 utakmice bez poraza na svom stadionu.

Glavna opasnost za 'neroazure' pretiće naravno od Lionela Mesija koji je ove sezone već postigao 40 golova.

"Svi pričaju o Mesiju, ali fudbal nije individualni sport, iako je on igrač koji zaslužuje posebnu pažnju. Pre deset godina sam radio sa Pujolom, ali je on izgleda isti igrač kao i tada. Izgleda kao da mu je 21, a ne 30 godina. Uspeh ga nimalo nije promenio što je najbolja osobina kod igrača", zaključio je Portugalac.
Beta
Barselona ima šansu da uradio ono što Mančester junajted nije uspeo prošle sezone, da postane prva ekipa koja je u Ligi šampiona odbranila titulu. Međutim, Katalonci će na putu do Madrida morati da eliminišu Inter koji bi verovatno menjao sve domaće trofeje za ovaj.

"Inter je šampion Italije poslednje četiri godine. Nije bilo baš najprijatnije putovati 14 sati samo nekoliko dana posle utakmice u Primeri, a pre polufinala protiv milanskog tima. Nisam putovao sa ekipom jer mislim da je bolje za igrače da nebudu stalno sa trenerom. Sreća pa je Inter izbacio CSKA pa nismo morali da putujemo u Moskvu", našalio se trener Barselone Pep Gvardiola.

Barselona je pobedom u 'El klasiku' stekla tri boda prednost nad Realom u Primeri, ali je remijem bez golova sa Espanjolom vratila rivala u truku za domaću titulu.

"Sada razmišljamo samo o Ligi šampiona gde treći uzastopni put igramo u polufinalu. Espanjol je istorija. Inter može da igra na više načina. Imaju svestrane igrače koji mogu da ispune svaku želju trenera. Ono što želim od mog tima je da igramo kao i u prethodnom delu sezone".

Inter u utorak neće moći da računa na povređene Davida Santona (koleno) i Frančeska Tolda (noga) koji nisu ni bili u prvom planu ove sezone. Nema suspendovanih igrača, a revanš mogu da propuste Valter Samjuel, Maikon, Havijer Zaneti i Dejan Stanković.

Gvardioli će samo nedostajati Andres Iniesta (prepona), jedan od nosilaca igre, dok kartona mora da se pazi Karles Pujol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: